Događanja

U rujnu stiže novi album Iron Maidena

Iron Maiden objavit će u rujnu novi, šesnaesti po redu studijski album, a prvi nakon pet godina.


The Book of Souls” stiže 4. rujna i prvi je dvostruki album u njihovoj karijeri, izuzmemo li “Fear of The Dark”, koji je u tadašnjoj varijanti izašao na dva vinila, no u kasnijim vezijama u formi jednog CD-a.

U 92 minute stalo je 11 pjesama od koje je dvije samostalno napisao Bruce Dickinson (posljednji put kada je to napravio bilo je 1984. za album “Powerslave”). Jedna od njih je i “Empire of the Clouds” koja traje 18 minuta i ujedno je najduža ikada napisana pjesma benda.

Album je snimljen prošle godine u Parizu s dugogodišnjim producentom Kevin “Caveman” Shirleyem, no datum izlaska je pomaknut kako bi se Dickinson mogao posvetiti borbi protiv tumora. Nedavno je proglasio pobjedu nad zloćudnom bolesti, a sad se, kako kažu, ‘treba potpuno fizički oporaviti kako bi bio spreman za nastupe uživo’ koji se očekuju iduće godine.

“Ovom albumu prišli smo na drugačiji način u odnosu na one koje smo snimali ranije. Puno pjesama zapravo su napisane dok smo bili u studiju, uvježbavali smo ih, te ih snimali odmah, dok su još bile svježe, i mislim da se neposrednost stvarno osjeća u pjesmama, dojam je kao da su svirane uživo. Jako sam ponosan na ‘The Book Of Souls’, svi smo, i ne možemo čekati da ga naši fanovi čuju, a posebno da se iduće godine nađemo na turneji” rekao je Steve Harris.

“Jako smo uzbuđeni zbog ‘The Book Of Souls’, bilo ga je fantastično stvarati. Počeli smo raditi na albumu u kasno ljeto 2014. u Guillame Recite studiju, gdje smo radili ‘Brave New World’ 2000. godine, tako da nas uz taj studio vežu posebne uspomene. Bili smo oduševljeni kada smo otkrili da ista, čarobna vibra još uvijek živi. Tako da smo se odmah osjećali kao kod kuće i ideje su jednostavno počele teći. Kad smo završili, svi smo se složili da je svaka pjesma kao sastavni dio cijelog tijela, te da ako je to potrebno da bude dvostruki album, tada će on to i biti” dodao je Bruce Dickinson.

CD 1:
If Eternity Should Fail (Dickinson)
Speed Of Light (Smith/ Dickinson)
The Great Unknown (Smith/ Harris)
The Red And The Black (Harris)
When The River Runs Deep (Smith/ Harris)
The Book Of Souls (Gers/ Harris)

CD 2:
Death Or Glory (Smith/ Dickinson)
Shadows Of The Valley (Gers/ Harris)
Tears Of A Clown (Smith/ Harris)
The Man Of Sorrows (Murray/ Harris)
Empire Of The Clouds (Dickinson)


Tekst: muzika.hr

Foto:”Iron Maiden – bass and guitars 30nov2006” by Darz MolVlastito djelo postavljača. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close