Događanja

U prvom tjednu Ratovi zvijezda oborili sve rekorde!

Novi nastavak Ratova zvijezda preletio je prognoze i u prvom vikendu prikazivanja u Americi oborio sve rekorde s 240 milijuna dolara prometa. Dosad je rekord držao “Jurassic World” s 208,8 milijuna dolara, postavio ga je u lipnju.


Velika očekivanja od Kine

Ratovi zvijezda:Sila se budi dosad su zaradili 517 milijuna dolara u cijelom svijetu i očekuje se da će ovoga tjedna prestići 525 milijuna dolara “Jurassic Worlda” a prognoze ukupne zarade, od filma, igračka, prava na prikazivanje na internetu i streaming servisima…sežu do 10-tak milijardi dolara. Puno se očekuje i od prikazivanja u Kini koje počinje 9. siječnja.

Film je dosad srušio rekord najveće zarade u prvom danu prikazivanja, najveće dnevne zarade općenito, najveće zarade na početku prikazivanja u prosincu i u prvom vikendu prikazivanja. Kritike su euforične, prema agregatoru Rottentomatoes.com gotovo 95 posto recenzija je pozitivno, a marketinška i PR kampanja Disneya postavile su nove standarde.

J.J. Abrams kaže da je skoro odbio Ratove zvijezda

Disney nije otkrio budžet produkcije filma, ali je redatelj J.J. Abrams počastio publiku otkrićem da je isprva htio odbiti Ratove zvijezda. Analitičari procjenjuju da je film koštao oko 200 milijuna dolara, bez troškova marketinga.

Fenomenalni uspjeh Ratova zvijezda: Sila se budi, piše Bloomberg, mogao bi potaknuti rast čitave američke filmske industrije koja već deset godina čeka pravi uzlet.

Tekst: telegram.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close