Šumarstvo

U proljeće prvo – posadi drvo! Otvorene prijave za akciju zajedničke sadnje

„U proljeće PRVO posadi DRVO!“ slogan je proljetne akcije zajedničke sadnje koju Hrvatske šume d.o.o. provode već dugi niz godina. U njoj će im i ove godine pomagati brojni prijatelji, udruge, škole, dječji vrtići, tvrtke i pojedinci koje pozivaju da im se pridruže 1. i 2. odnosno 8. i 9. ožujka.


Radi općeg javnog interesa građana te svjesni globalnog problema klimatskih promjena koje utječu na šumske površine na zemlji, Hrvatske šume d.o.o. informiraju i educiraju širu javnost o jednom od najvažnijih dijelova gospodarenja šumama – pošumljavanju. Njihov glavni cilj i dalje je kontinuirana komunikacija sa svim ljubiteljima šume te druženje uz ostvarivanje edukativne uloge i poticanje ljudi da se brinu o prirodi i shvate značaj njezinog očuvanja.

“Hrvatske šume d.o.o. prosječno zasade oko 9 milijuna sadnica na godinu, pri čemu se ne uračunavaju površine na koje se unosi sjemenski materijal. Broj sadnica posađen kroz različite akcije s vanjskim sudionicima je daleko manji, ali cilj koji ostvarujemo je značajno veći jer nam je dragocjena svaka biljka koju posadi netko iz redova građanstva. Kroz naše akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva”, priopćili su iz Hrvatskih šuma.

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb omogućit će stoga zainteresiranim građanima sadnju sadnica šumskih vrsta drveća na površinama državnih šuma i ovog proljeća.

Zajednička sadnja u proljeće 2024. godine predviđena je za dane petak i subotu 1. i 2. ožujka 2024. godine te petak i subotu 8. i 9. ožujka 2024. godine. Rok za prijavu je do kraja veljače 2024. godine, kako bismo na vrijeme mogli organizirati i pripremiti površine i uvjete za sadnju. Broj prijava biti će ograničen.

Prijave se dostavljaju na e-adresu: [email protected]

Detaljnije o projektu na LINKU.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close