Vijesti

U Primorsko-goranskoj županiji ukinute propusnice

OD DANAS

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina objavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo da više nisu potrebne propusnice za kretanje unutar županije i da već gotovo dva tjedna nema novozaraženih osoba.


Komadina je dodao i da više nema oboljelih od koronavirusa u Thalassotherapiji u Crikvenici, gdje su bili smješteni oni s najblažim simptomima.

Polako se vraćamo u normalu, ali je još uvijek potreban oprez, jer koronavirus nije nestao, samo se primirio”, rekao je župan.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović izvijestio je da je na području županije ozdravilo 48 osoba, a još 22 su bolesne. Dvoje je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a ostali su u kućnim samoizolacijama pod paskom epidemiologa.

Pridržavamo se načela da se osoba proglašava ozdravljenom ako dva uzastopna testa njezinih uzoraka budu negativna, rekao je.

Mićović je naveo da je omogućeno testiranje na koronavirus pomorcima koji se trebaju ukrcati na brodove. Nadležne agencije su nam dostavile popis tih pomoraca te su testiranja krenula danas, rekao je.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac rekao je da je još dvoje pacijenata na Klinici za infektologiju. Odjeli koji su bili privremeno namijenjeni za prijem pacijenata s koronavirusom vraćaju se izvornoj funkciji, poput klinika za za otorinolaringologiju i neurologiju, kazao je.

S obzirom na to da se od ponedjeljka može kretati na području cijele županije bez propusnica, načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar rekao je da je riješeno kretanje kroz Ličko-senjsku županiju u tranzitu prema Rabu. Kazao je da policija dviju županija u dogovoru omogućuje prolazak do trajektnog pristaništa Stinica, prema otoku Rabu.

Protekla dva tjedna je područje Primorsko-goranske županije bilo podijeljeno na tri dijela uunutar kojih je bilo omogućeno neograničeno kretanje, na primorje, Gorski kotar i kvarnerske otoke.

 

Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close