Vijesti

U ovim ulicama nekretnine se prodaju rijetko: najskuplje ulice svijeta

U ovim ulicama nekretnine se prodaju rijetko, što zapravo uopće nije čudno kad stanovi nisu cjenovno prihvatljivi ni milijunašima, već si ih priušte samo oni na vrhu piramide bogatstva…


Ulica Peak, Hong Kong
Prosječna cijena m2 – 114000 dolara

Ova ulica smještena je na vrhu Victoria Peaka i nosi titulu najskuplje ulice svijeta. U njoj je ujedno ranije ove godine prodana najskuplja nekretnina u povijesti Hong Konga. Naime, za nekretninu veličine 11000 m2 nepoznati je kupac izdvojio posve nevjerojatnih 700 milijuna dolara!

Peta avenija, New York
Prosječna cijena m2 – 108000 dolara

U kasnom 19. stoljeću ovu je ulicu nastanjivala američka aristokracija i elita, a jednaka stvar je i danas, stoljeće i pol kasnije. Ako se planirate ovdje useliti, računajte na to da imate barem 70ak milijuna dolara viška…

Knightsbride, London
Prosječna cijena m2 – 103000 dolara

Najskuplja i najcjenjenija ulica u cijeloj Velikoj Britaniji. U njoj je prošle godine jedan penthouse prodan za suludih 140 milijuna funti.

Avenija princeze Grace, Monako
Prosječna cijena m2 – 100000 dolara

U Monaku je uvijek bilo bogatih, ima ih i sad, a i bit će ih. Stoga ne čudi da je apartman od 200 kvadrata prodan za čak 16 milijuna eura.

Chemin du Semaphore, Cap Ferrat
Prosječna cijena m2 – 67000 dolara

Luksuzni poluotok na kojem svoje vile imaju neki od najbogatijih žitelja planete, poput Paula Allena i pokojnog ruskog tajkuna Berezovskog. Najskuplja kuća koja je nedavno tamo prodana bila je vila od 650 kvadrata plaćena 37 milijuna zelembaća.

Wolsley Road, Point Piper, Australija
Prosječna cijena m2 – 44000 dolara

Par godina zbog krize u svijetu u ovoj sidnejskoj ulici cijene su mirovale. Oporavkom tržišta došlo je i do prodaje nekretnine, pa su se prošle godine stanovi ovdje prodavali i po 40 milijuna dolara.

Quai d’ Orleans
Prosječna cijena m2 – 41000 dolara

Ulica u kojoj su nekad živjeli Briggite Bardot i Roger Vadim, danas je jedna od najskupljih na svijetu. U njoj se nalazi svega dvadesetak zgrada, a nedavno je prodan apartman za 36 tisuća dolara po kvadratu.

Avenue des Palmires, Saint Tropez
Prosječna cijena m2 – 39000 dolara

Ovdje je gotovo nemoguće doći do stana ili kuće, a kad se neka nekretnina i pojavi na tržištu dostigne cijenu i do 70 tisuća dolara po kvadratu. Prije nekoliko mjeseci prodana je kuća veličine 800 kvadrata za 42 milijuna dolara.

Molochnyy Pereulok, Moskva
Prosječna cijena m2 – 30,500 dolara

Ova je ulica prepuna zgrada sagrađenih u zadnjih dvadesetak godina, za novu rusku elitu. Stan od 238 kvadrata nedavno je plaćen 9,5 milijuna dolara.

Ardmore Park, Singapur
Prosječna cijena m2 – 24000 dolara

U najskupljoj ulici najčišće zemlje svijeta, nekretnine su sve samo ne jeftine. Tako je penthouse koštao 40 tisuća dolara po kvadratu, ukupno 51 milijun.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close