Vijesti

U Novom Vinodolskom otvoreno reciklažno dvorište

Dovoženjem prvih količina gradskog otpada, počelo je s radom Reciklažno dvorište u Novom Vinodolskom u novljanskoj Poslovnoj zoni Zapad, a ukupna vrijednost projekta, koji je sufinanciran novcem iz kohezijskog fonda Europske unije, veća je od 700 tisuća eura.


Razliku sredstava osigurao je Grad Novi Vinodolski, i to 50 posto iz vlastitih sredstava, 50 posto temeljem javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023., koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Pravo korištenja usluge odlaganja otpada u Reciklažnom dvorištu imaju svi korisnici javne usluge prikupljanja otpada s područja Novog Vinodolskog, s tim da je za kategoriju kućanstvo odlaganje otpada besplatno, dok korisnici koji nisu u toj kategoriji otpad mogu odlagati uz naplatu.

Novljani su ovime znatno unaprijedili komunalni standard i gradsku eko-iskaznicu, što je posebice značajno za ovaj turistički grad s pet i pol tisuća stanovnika koji ljeti ugosti i do osam tisuća domaćih i inozemnih turista, istaknuto je prilikom završetka radova.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vijesti.hrt.hr | Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close