U novom tjednu promjenjivo vrijeme: Red sunca, red kiše, ali i osjetno svježije

Novi tjedan počinjemo promjenjivo uz premještanje jednog frontalnog poremećaja sjevernije do naših krajeva. No, u tom polju srednjeg tlaka danas će tijekom dana ipak biti malo manje nestabilno.


Već od jutra znatno rjeđi pljuskovi, ali će još na kopnu i na sjevernom Jadranu biti dosta zaostalih oblaka, na zapadu i mjestimične kiše. Vjetar uglavnom slab ili tek rijetko umjeren sjeverozapadni. Jutro, osim u gorju, razmjerno ugodno i toplo, ali po kotlinama i uz rijeke, osobito u Posavini, može nakratko biti i magle.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima smanjenje naoblake i sve više sunčanog vremena, ali još ne posve stabilno pa je moguć još pokoji kraći pljusak, prije svega oko Korduna i Banovine. Uz slab do umjeren sjeverac malo manje toplo i manje sparno nego jučer.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu i dalje promjenjivo i nestabilno pa se uz razvoj oblaka očekuju prolazni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. No, osim toga će uz većinom umjeren sjeverozapadnjak još malo osvježiti, bit će između 27 i 30 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, no u zaleđu, osobito uz granicu s BIH valja očekivati koji kraći pljusak. Zapuhat će umjeren maestral, ali ostaje i dalje vruće uz 30-31 °C.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, ali u unutrašnjosti Istre i u gorju i dalje prilično nestabilno pa može uz razvoj oblaka biti i lokalno izraženijih pljuskova. Puhat će samo tramontana, tek navečer u Velebitskom kanalu mjestimice i pojačana bura. Temperatura bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Predah od nestabilnog vremena na kopnu napokon slijedi u utorak uz dosta sunca, ali računajte ujutro ponegdje na kratkotrajnu maglu. Bit će to samo prolazno, jer već od srijede poslijepodne raste vjerojatnost za popodnevni pljusak, a od četvrtka će opet biti prilično promjenjivo, ovaj put i osjetno svježije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu do potkraj srijede pretežno sunčano, a onda uz povremene prodore vlage sa Sredozemlja su mogući mjestimični neverini, najizgledniji čini se u četvrtak i subotu. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, osobito na sjevernom Jadranu. U drugom dijelu tjedna će i vrućina zamjetnije popustiti.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close