Događanja

U novom duetu Davora Radolfija glazbeni instrumenti imitirani glasom

Usred velike ljetne turneje „Adriatica Latina“ koju je prije nepuna dva tjedna započeo raskošnim koncertom u Opatiji, neumorni ljubimac žena i domaća ikona latino glazbe neumoljivo nastavlja s novim aktivnostima.


U pauzi između velikih koncerata diljem Hrvatske pjevač Davor Radolfi (63) upravo je otpjevao novu, za njega neuobičajenu pjesmu „Mila“, svojevrsni duet sa slovenskim vokalnim sastavom Kreativo.  Bio mu je to, kaže, jedan od većih izazova u karijeri jer jedini pravi instrument koji se čuje u pjesmi upravo je Radolfijeva omiljena gitara. Svi ostali instrumenti glasovna su imitacija ovog vanserijskog slovenskog ansabla, dosad poznatog po brojnim nastupima na europskim, pa čak i svjetskim jazz pozornicama.

Oni su proizašli iz velikog vokalnog ansambla Perpetum Jazzile i to su prenijeli u svoju grupu. Kad ih čujete uživo, ne možete vjerovati kako perfektno imitiraju instrumente, čak i trombon”, kaže Radolfi.

Ikonu domaće latino-mediteranske glazbe i slovenske umjetnike spojio je autor pjesme Primož Peterca, domaćoj javnosti poznat kao autor slovenskih pjesama za Eurosong. Na Hvaru se zaljubio i ponesen svojom emotivnom pričom napisao je pjesmu želeći da je otpjeva upravo Davor.

Najveća je nagrada kad ti sam autor pjesme kaže da je oduševljen načinom na koji sam prenio njegove emocije”, dodaje naš pjevač koji je tekst pročitao samo jednom i više ga nije trebao ponavljati. Pjesmu je snimio baš zato jer je totalno različita od svega što je dosad radio.

Mi glazbeni umjetnici znamo ponekad reagirati instiktivno i emotivno na prvu, a tako je bilo kad sam odlučio i snimiti ovu pjesmu. Iz dosadašnjeg iskustva znam kako su takve suradnje uvijek uspješne i da se pjesme ne rade planski nego se jednostavno moraju ‘dogoditi'”, kaže.

Nadarene Slovence namjerava dovesti i na neki od svojih idućih velikih koncerata. Još uvijek pod dojmom nezaboravne obljetnice u Opatiji, adrenalin mu nikad nije, dodaje, bio jači i neizmjerno se veseli idućim pothvatima. Već ovaj tjedan zaplovit će prema Lošinju, do kraja ljeta predstoje mu koncerti po Dalmaciji, a na jesen priprema još veću obljetnicu u Zagrebu.

“Tko bi rekao da ću u šezdesetima raditi kao nikad u životu, ali takav je život nas umjetnika, nikad ne znate što se može dogoditi nakon jedne pjesme ili albuma”, zaključuje hrvatski glazbenik koji svoju umjetničku priču ne radi nego je baš živi sa svojom publikom. I to, slikovito se izrazio,  punim plućima.

 

Foto: PR

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close