U listopad ulazimo s razmjerno toplim vremenom, idućih dana sunčano i ugodno

Rujan smo priveli kraju promjenjivim vremenom i povremenom kišom, a upravo je kiša i nadoknada manjka oborina iz ljetnih mjeseci ono što je u prvom redu i obilježilo mjesec za nama.


Oboreno je nekoliko apsolutnih rekorda – u Pločama u prvoj dekadi, zatim u Ogulinu u drugoj te sada na samom kraju mjeseca u Rijeci. Sva ta silna kiša uzrokovala je i poplave, prve sredinom mjeseca na karlovačkom području, a vodostaji rijeka su opet u porastu. Imali smo i 30-tice, ali i prve minuse, kao i prvi snijeg.

NEDJELJA

Danas uz južinu razmjerno toplo – jutarnja temperatura na kopnu od 11 do 15, uz obalu između 16 i 21 stupanj. Još u noći i ujutro povremene oborine, osobito uz obalu gdje će lokalno biti i izraženih pljuskova i to izglednije na sjeveru i jugu. Puhat će umjeren, u gorju i na sjevernom Jadranu i jak jugozapadnjak, a na moru umjereno i jako jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima većinom suho, malo kiše moguće je tek ponegdje prema istoku. Bit će sve više sunca, a uz južinu će temperatura osjetno rasti pa će mjestimice i dosegnuti 25 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali uz više oblaka će biti i ponekog pljuska. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a uz južinu ostaje ugodno toplo.

U Dalmaciji veći dio dana nestabilno, osobito prema jugu gdje su i dalje moguće obilne oborine, kiša će prestajati tek prema večeri. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura između 22 i 26 stupnjeva.

U gorju i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, ali neće biti sasvim stabilno pa je i dalje moguće nešto kiše, slabe i većinom lokalne. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadnjak, na moru mjestimice i sjeverozapadnjak. Temperatura između 19 i 24 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tjedan završavamo još stabilnijim vremenom pa će i u novom biti barem djelomice sunčano, ujutro s maglom, a koja kap kiše moguća je još uglavnom u prvim satima ponedjeljka. Oblaka će prema sredini tjedna biti manje, sunčana vremena sve više. Temperatura u početku iznad 20, zatim oko ili malo ispod, ali i dalje je to dovoljno toplo, osobito na suncu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Početak listopada na Jadranu u znaku većinom sunčanog i ugodno toplog vremena. Jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, u noći i ujutro uz obalu i buru. Temperatura se neće previše mijenjati, u novom tjednu će biti samo stupanj dva niža, ali i dalje dovoljno za uživanje u suncu i vedrini.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close