PoduzetništvoLičko-senjska županijaLikaKarijera

U KIC-u Gospić održan prvi Sajam poduzetništva

U Kulturno Informativnom Centru Gospić održan je prvi Sajam poduzetništva, u organizaciji Ličko – senjske županije, suorganizatora HAMAG BICRO, Europske poduzetničke mreže i Razvojnog centra Ličko – senjske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.


Riječ je o sajmu koji  je okupio poduzetnike s područja županije, gdje su imali priliku informirati se širokoj lepezi usluga i mogućnosti kroz institucionalnu i financijsku podršku i to od strane predstavnika Grada Gospića, JU Razvojne agencije Ličko-senjske županije, Poduzetničkog centra Ragan d.o.o. Novalja, Razvojnog centra LSŽ, Ličko-senjske županije, Obrtničke komore Ličko-senjske županije, HGK Županijske komore Otočac, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, HAMAG-BICRO Hrvatske agenije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kao primjeri dobre poslovne prakse predstavile su se tvrtke Obrt Nostrum – Royal Kids, FEMA d.o.o., IM commerce d.o.o. i KROMA d.o.o.

U ime domaćina i organizatora ovog sajma, na samom početku prisutnima se obratio župan Ličko – senjske županije Ernest Petry istaknuvši odličnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske i zahvalivši se resornom Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, kroz koji je aplicirano dosta sredstava kroz pojedine važne projekte na području naše županije.

Ivan Bota, ravnatelj Uprave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije službeno je otvorio prvi Sajam poduzetništva zahvalivši se na pozivu. Čestitao je na organizaciji Sajma naglasivši kako su cilj i zadaća resornog Ministarstva osiguravanje ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske odnosno osigurati preduvjete za razvoj i život u svim dijelovima naše domovine.

Među brojnim sudionicima Okruglog stola na temu „Institucionalna potpora poduzetništvu“ nazočio je i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, koji se u svom izlaganju osvrnuo na razvoj poduzetništva na području grada Gospića.

U drugom djelu Sajma poduzetništva održan je Okrugli stol na temu „Finacijska podrška malom gospodarstvu“,a na samom kraju umrežavanje i promocija sudionika.

 

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close