Događanja

U HRVATSKU DOLAZI JEDAN OD NAJVEĆIH GLOBALNIH FESTIVALA ELEKTRONSKE GLAZBE „SECRET PROJECT presents PULA MUSIC WEEK“

PULA

 

Hrvatska će ovo ljeto ugostiti brojne posjetitelje iz cijelog svijeta koji će zahvaljujući jednim od vodećih svjetskih promotra Aldi i Insomniacu uživati u vrhunskim glazbenim spektaklima koji će od 30 lipnja do 6. srpnja biti održanI u pulskoj Areni i na drugim lokacijama diljem grada Pule.


Najave o dolasku jednog od najvećih glazbenih promotora u Hrvatsku o kojima se u posljednje vrijeme dosta špekuliralo danas su dobile svoju službenu potvrdu. Hrvatska će već ovo ljeto, u periodu od 30. lipnja do 6. srpnja u Puli ugostiti neke od vodećih imena elektronske glazbe. Festival koji će dodatno obogatiti, ali i učvrstiti Hrvatsku na turističkoj i glazbenoj mapi svijeta biti će organiziran od strane ALDA-e i Insomniaca, pod nazivom ‘Secret Project presents Pula Music Week’. Riječ je o inačici globalno poznatog festivalskog događanja „Secret Project“ koji će ovog ljeta na našu obali dovesti najbolje House & Techno DJ izvođače.

U periodu od 30. lipnja do 6. srpnja u Pulu će stići neki od najboljih DJ-eva elektronske glazbe koji će nastupiti u jednom od najstarijih europskih amfiteatara. Veličanstveni pulski amfiteatar će svakodnevno biti poprište ekskluzivnih glazbenih događanja, dok će diljem grada biti postavljeno još nekoliko stage lokacije o kojima će javnost biti naknadno informirana.

Uz sjajan spektar izvođača, „Secret Project presents Pula Music Week“ zasigurno će privući desetke tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta u Istru koja će tako dobiti planetarno poznato festivalsko događanje. Naša turistički najrazvijenija regija je proteklih godina pokušavala značajnije pozicionirati vlastiti turistički smisao i na području elektronske glazbe. Zbog prepoznatljivosti branda i logističke snage, ovaj bi Festival trebao biti željena prevaga koja će Istru, uz sve do sad prepoznate turističke kvalitete, pozicionirati i kao glazbenu destinaciju s naglaskom na elektroničko glazbeno iskustvo. Ne treba posebno naglašavati kako će ovo događanje u Hrvatsku dovesti desetine tisuća direktnih posjetitelja koji će svojom razinom više platežne moći dati dodatan obol ukupnom turističkom ostvarenju, kako grada Pule i Istre, tako i cjelokupnom domaćem turizmu.

Početak festivala u Puli obilježit će audio vizualni spektakl (po kojem su promotori Alda i Insomniac globalno poznati) nastupom južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Nakon toga će  Secret Project Pula music week poželjeti dobrodošlicu Solomunu koji nastupa u petak, 1. srpnja. Zanimljivo je kako je Solomun izvođač koji vuče podrijetlo s naših prostora, iako je rođen u Njemačkoj. Naredne dane Festivala upotpunit će slavni britanski producentski duo Disclosure i Tale Of Us koji nastupaju tijekom vikenda 2. i 3. srpnja. Za nastavak besprijekornog glazbenog vikenda pobrinut će se dodatni izvođači na dodatnim lokacijama u Puli.

U ponedjeljak 4. srpnja u Areni nastupa legenda Boris Brejcha koji će zasigurno ostaviti svoj prepoznatljivi minimalistički trag na debitantskom izdanju festivala. Dan nakon slijedi izvedba Charlotte de Witte, a kao šlag na tortu slijedi spektakl posljednjeg dana događanja u Puli kada posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a koji će pružiti nezaboravan kraj opsežnom programu plesne glazbe.

Elitni popis glavnih i pratećih umjetnika, zajedno s najvišom razinom produkcije koja se tijekom godina iskristalizirala kroz događanja u režiji ALDA-e i Insomniaca, Pula music week će obilježiti jedinstvenim audiovizualnim iskustvom. Osim glazbe, Pulski glazbeni tjedan dodatno će izoštriti svoj očaravajući kontrast antičke i suvremene umjetnosti, prikazujući neke od najboljih modernih umjetničkih instalacija iz cijelog svijeta unutar svojih ostarjelih zidova. Dovodeći pravu apstraktnu prirodu događaja u prvi plan, obožavatelji će zasigurno uroniti u neviđeno osjetilno okruženje pred sobom. Prema najavama, pulski glazbeni tjedan će okupiti konceptualne umjetničke programere i ukomponirati ih u plesnu glazbenu izvedbu.

Hrvatski festival stiže kao najnoviji nastavak suradnje ALDA-e i Insomniaca u dugom nizu zajedničkih projekata poput EDC Las Vegas ili amsterdamskog izdanja Secret Projecta.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close