Europa

U Gospiću potpisani novi Ugovori za izgradnju i obnovu luka u Ličko-senjskoj županiji

NOVALJA I KARLOBAG

Ministar Butković potpisao ugovore s predstavnicima Lučkih uprava Senj i Novalja te Gradom Novalja i Općinom Karlobag.


Ministar mora, prometa i i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima boravio je danas u Gospiću povodom svečanog potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata luka otvorenih za javni promet i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko – senjskoj županiji.

Uz ministra Olega Butkovića i ravnatelja županijske lučke uprave Novalja, Igora Vidasa  i ravnatelja županijske lučke uprave Senj, Predraga Dešića, ugovore i sporazume potpisali su gradonačelnik Grada Novalje, Ante Dabo i načelnik Općine Karlobag, Ivan Tomljenović u nazočnosti župana Ličko – senjske županije, Darka Milinovića. Na potpisivanju su sudjelovali i gradonačelnik Grada Senja, Sanjin Rukavina, kao i gradonačelnik Grada Gospića, Karlo Starčević.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Butković istaknuo je značaj Projekta, čija realizacija je omogućena današnjim potpisivanjem ugovora i sporazuma o sufinanciranju radova na izgradnju lučkih infrastruktura, na području Županije:

Riječ je o Projektu u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata pod-gradnje u lukama otvorenim za javni promet, od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u vrijednosti 5,3 milijuna kuna. Sada smo pokrenuli veliki investicijski ciklus u kojemu ćemo sa preko 800 milijuna kuna iz EU fondova pomoći lučkim upravama, gradovima i općinama.  Osim toga, značajna financijska sredstva Ministarstvo osigurava za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Tako je ove godine naše Ministarstvo osiguralo 90,5 milijuna kuna za projekte ulaganja u male luke i pomorsko dobro u općoj upotrebi, a u proteklim tjednima potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata u Šibensko – kninskoj, Splitsko – dalmatinskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Zadarskoj, Primorsko – goranskoj i Istarskoj županiji, zaključio je ministar Butković.

Govoreći o važnosti potpisivanja Ugovora župan Darko Milinović dao je širu dimenziju današnjih događanja:

To nam  svjedoči o uspješnosti ravnatelja Lučkih uprava, gradonačelnika i načelnika koje će na ovaj način izvršiti dodatna ulaganja u pomorsku infrastrukturu. Da nije bilo kvalitetnih lokalnih programa, ne bi bilo niti ovakvih pomaka. Nakon stabilizacije proračuna Ličko-senjska županija je za ovu namjenu osigurala dodatnih 1,8 milijuna kuna. Sva ova ulaganja svakako će pomoći u gospodarskom smislu ove županije i pomoći u smanjivanju odljeva stanovništva. Zahvaljujem se ministru Butkoviću i uvjeren sam da će kroz ostale infrastrukturne projekte pomoći ukupnom razvoju ovog dijela Hrvatske”, rekao je župan Milinović.

 

Foto: Andrej Karić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close