VijestiTurizam

U Gospiću održana radionica o razvoju cikloturizma u Ličko-senjskoj županiji

Turistička zajednica Ličko-senjske županije danas je u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Gospiću organizirala radionicu na temu “Izazovi razvoja cikloturizma u Ličko-senjskoj županiji”.


O kontekstu razvoja turističkih proizvoda za turizam posebnih interesa – cikloturizam, potencijalima razvoja cikloturizma, ključnim činiteljima uspjeha razvoja cikloturizma, uvjetima pružanja usluga u cikloturizmu te o profiliranju proizvoda cikloturizma za odabrane tržišne niše na radionici su govorili Bojan Šenkinc i Željko Trezner.

Bojan Šenkinc biciklistički je vodič i vlasnik turističke agencije Promotiv. Niz godina vodi biciklističke ture po Hrvatskoj i inozemstvu i dio je tima IRTA-e za edukaciju i osposobljavanje biciklističkih vodiča. Član je Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma pri Ministarstvu turizma RH kao predstavnik Primorsko-goranske županije te je radio na više projekata izrade Operativnih planova razvoja cikloturizma za pojedine županije.
Željko Trezner predavač je na Visokoj školi Aspira i Veleučilištu Vern, savjetnik Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija. Završio je studij održivog razvoja turizma, a praktična rješenja za razvoj turizma posebnih interesa na kojima je radio objavljena su u brojnim priručnicima i stručnim člancima te prezentirana na mnogim radionicama, seminarima i konferencijama u Hrvatskoj i u inozemstvu.

 

Foto: TZ Ličko-senjske županije

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close