Vijesti

U 3 koraka ublažite posljedice prejedanja

Kada si gladan, nisi svoj. Kada si sit, uvijek nađeš mjesta za još malo. Ma tko može odoljeti blagdanskoj trpezi?


Blagdansko je vrijeme, trpeza je bogatija nego inače, a oči su gladnije od želuca. Olakšajte si naredne dane pomoću tri mala trika.

1. Voda

Voda je jedini pravi lijek za ispiranje želuca nakon uživanja u iću i piću. Prije noćnog sna popijte 2 dcl vode. Isto to ponovite ujutro na tašte odmah nakon buđenja.

Tijekom dana držite bočicu vode uvijek pored sebe te pokušajte popiti barem dvije litre tekućine.

2. Pojačana jutarnja higijena i šetnja

Nakon prejedanja osjećate se iscrpljeno, tromo i usporeno. Kako bi se osvježili i vratili u normalu istuširajte se i operite kosu odmah nakon buđenja. Potom obucite čistu, mirisnu, komotnu odjeću u kojoj se osjećate ugodno.

Nakon ovog jutarnjeg rituala prisilite se na kratku šetnju. Kretanje će ubrzati probavu i olakšati oporavak nakon prejedanja.

3. Doručak

Bez obzira koliko se osjećali sito, najgore što možete napraviti nakon prejedanja je preskočiti doručak. Ovom odlukom samo ćete napraviti šok za tijelo i metabolizam, jer je tijelu potrebna energija prvog obroka u danu.

Uživajte u laganom doručku bogatom vlaknima koja će vam ubrzati probavu. Kombinacija jogurta i integralnih žitarica, zobena kaša ili pak integralni tost s maslacem i marmeladom dobar je odabir.

 

Izvor / Foto: x-ica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close