VijestiTurizam

TURISTI IZ INDIJE: “Baraćeve špilje su čista egzotika!”

Kontinentalni turizam na jugu Karlovačke županije davne 2004. godine obogaćen je za Ustanovu koja danas na godišnjoj razini broji porast posjetitelja između 11 i 16%.

Riječ je o Baraćevim špiljama. Kroz godine su postale zaštitni znak Turističke zajednice Općine Rakovica, a ta Javna ustanova za upravljanje prirodnim vrijednostima na području Rakovice osigurava stalnu preventivnu i razvojnu zaštitu u kategoriji značajnog krajobraza, osim toga  osigurava i očuvanje prirodnih, kulturno-povijesnih i estetskih vrijednosti područja, te pridonosi njegovoj promidžbi i otvaranju novih mogućnosti edukacijskog i turističkog korištenja tog prostora. I u smislu turizma, Javna ustanova Baraćeve špilje uložila je mnogo truda i vremena kako bi turisti dobili dojam oduševljenja, a svakodnevno stižu i rezultati.

Tako je ovog vikenda Baraćeve špilje prvi put posjetila i grupa iz Indije.croatia za članak

 “Baraćeve špilje su čista egzotika!” – izjavili su oduševljeno u razgovoru s vodičem koji ih je proveo ovom očito vrlo atraktivnom lokacijom.

Zanimljivi gosti iz Indije bili su posebno sretni zbog prilike da se kvalitetno rashlade jer je u Rakovici izmjerena temperatura od 27°C, dok je u špilji stalna temperatura ugodnih 9°C.

 

Izvor: Sponzorirano | Foto: Baraćeve špilje

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close