Događanja

TOP 5 Karakaš među finalistima književne nagrade za najbolji hrvatski roman!

PROSLAVA

Lički književnik i karikaturist Damir Karakaš nalazi se među finalistima književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman.


U konkurenciju za književnu nagradu tportala, koja se dodjeljuje 13. put, ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a prijavljuju ih izdavači ili autori.

Žiri književne nagrade tportala u sastavu njegove predsjednice, kroatistice Andree Milanko, prevoditeljice i pjesnikinje Vande Mikšić, redateljice Anice Tomić, pisca Roberta Perišića te psihologa i tportalova kolumnista Borisa Jokića odabrao je pet finalista koji se natječu za titulu najboljeg hrvatskog romana i nagradu od 50 tisuća kuna

Ove godine je prijavljeno 50 naslova, a među pet romana za koje je žiri odlučio da ostaju u finalu nalazi se i “Proslava” Damira Karakaša.

Damir Karakaš vraća se među sjene i magle, tišinu i zvukove, boje i mirise zavičajnog krajolika, Like. U širokom vremenskom luku romana kraj jednog rata nagoviješta iskustva novih stradanja, a surovost svakodnevice, u kojoj preživljavanje ne ostavlja mnogo prostora za promjenu, pokazuje svu kompleksnost ljudskog postojanja.

Pobjednik 13. književne nagrade tportala bit će proglašen 20. svibnja.

 

 

Foto: Privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close