DogađanjaVijesti

Tomislavu Braliću i klapi Intrade na zagrebačkom koncertu pridružiti će se i Petar Grašo

Na velikom koncertu u zagrebačkom Domu sportova 12. prosinca, spektaklu koji će označiti vrhunac proslave 30. rođendana Tomislava Bralića i klape Intrade, Zadranima će se na pozornici pridružiti njihov dugogodišnji suradnik Tedi Spalato i miljenik publike Petar Grašo.


Dok su s Tedijem imali već dvije suradnje na pjesmi ‘Cviće’ i ‘Sve dok bura dere’ te je iza njih niz zajedničkih nastupa, s Petrom Grašom će klapa Intrade zapjevati prvi put.

“Dugo smo pričali o suradnji i evo sad smo se uspjeli uskladiti, što mi je jako drago. Petra sam upoznao na našem prvom Splitskom festivalu prije 20 godina. Svirao je klavir u svom restoranu, imao je nepunih 20 godina. Upravo tako kako sam ga ja upoznao u najboljem svjetlu, predstavit će se i publici na našem koncertu. Mi ćemo zapjevati jednu njegovu staru pjesmu, a onda će on preuzeti kormilo na klaviru. Jako mi je drago da ćemo zajedno nastupiti, a vjerujem da je i njemu”, kazao je Tomislav Bralić.

S njime se složio i Grašo kazavši da se raduje koncertu u Domu sportova.

“Drago mi je da me klapa Intrade pozvala da budem dio njihove proslave. Siguran sam da će i za publiku i za nas to biti lijepa noć prepuna dobre glazbe i dalmatinskog ugođaja”, kazao je Grašo.

Klapa Intrade prvi veliki slavljenički koncert odražala je u studenom u Zadru na impozantnoj pozornici za čiju je scenografiju bio zaslužan Neven Stojaković, a na zagrebačkom je koncertu Stojaković odlučio nadmašiti samog sebe. Impresivna scenografija, light show i video zid širok čak osam metara na kojem će se tijekom koncerta prikazivati detalji iz prošlosti klape, sigurno će pridonijeti doživljaju i posebnosti ovog koncerta. Publika će po prvi put imati priliku vidjeti i neke do sada neobjavljene fotografije mladića koji su početkom ’80-ih počeli pjevati iz čiste ljubavi, a tijekom godina su stvorili nagrađivanu i najpopularniju klapu na svijetu.

Koncert u Domu sportova bit će ujedno klapi Intrade jubilarni 10. koncert u Zagrebu koji svake godine održe u predbožićno vrijeme.

Koncertu se raduje i Spalato koji je nedavno s klapom Intrade snimio pjesmu ‘Sve dok bura dere’, a autor je glazbe njihovog velikog hita ‘Cviće’.

“Neopisivo mi je drago što surađujem s klapom Intrade, oni su se svojom iskrenom interpretacijom uvukli u srce i dušu naroda i stvarno su s pravom miljenici publike. Kad oni pjevaju, prolaze vas trnci, vjerujete im svaku rije. To je odlika velikih izvođača, a ja im od srca čestitam i želim još puno uspješnih godina”, kazao je Tedi Spalato.


 

Tekst: Scardona
Foto: screenshot YouTube

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close