Politika

Tomislav Zrinski: Vjerujte mi, političku trgovinu građani će kazniti na ovim izborima

SDP-a Ličko-senjske županije spreman je za prijevremene izbore za županijsku skupštinu, rekao je u razgovoru za LikaClub predsjednik županijskog SDP-a Tomislav Zrinski. Smatra da su prijevremeni izbori najpoštenije rješenje s obzirom na to da su pojedinci promjenom političkih programa prevarili svoje biračko tijelo.


Komentirajući pad proračuna za 2019. i činjenicu da su HDZ-ovi vijećnici bili protiv njegova prihvaćanja Zrinski kaže kako je SDP u Ličko-senjskoj županiji “duže vrijeme upozoravao da novonastala podjela u Županijskoj skupštini u klubu HDZ-a na dvije frakcije neće donijeti ništa dobro građanima Ličko-senjske županije, već samo međusobno pokazivanje mišića, a ostale stranke u županijskoj skupštini bile su talac takvoga stanja”. Podsjetio je kako je SDP, i on osobno, prvi o tome govorio u županijskoj skupštini.

“To nisu uvjeti za rad. To nije dobro. To nije dobro prema korisnicima proračuna. Situacija je sigurno eskalirala nesazivanjem sjednice sve do stare godine 31. prosinca 2018.”, istaknuo je Zrinski dodajući kako je zbog toga raspisivanje prijevremenih izbora “najpoštenije rješenje” za birače i građane Ličko-senjske županije.

To od početka govorimo jer na ovaj način neke stranke i pojedinci koji su promjenom svojih političkih programa, a s time i uvjerenja, prevarili svoje biračko tijelo, nemaju legitimitet zastupati iste, naglasio je.

Na pitanje je li srušeni proračun bio dobar, rekao je kako u usporedbi proračuna za 2018. i prijedloga proračuna za 2019., “sigurno možemo govoriti o iskoraku unatoč činjenici da još uvijek postoje određene stavke koje privlače pozornost i koje treba mijenjati”, smatra Zrinski dodajući kako bi proračun koji bi izradio SDP bio “bolji, socijalno osjetljiviji i pravedniji”.

Odgovarajući na pitanje o planovima za predstojeće izbore, Zrinski naglašava kako je SDP je spreman za izbore. “Sigurno je da nismo idealni, da nismo savršeni, ali SDP je pokazao svoju dosljednost kroz rad županijske skupštine. Pogledajte tko je sustavno pod krinkom oporbe podržavao HDZ, koje političke stranke, koji nezavisni vijećnici i pojedinci. Pa to se pokazalo i na izglasavanju proračuna. Političku trgovinu građani će, vjerujte mi, kazniti na ovim izborima”, uvjeren je predsjednik županijskog SDP-a istaknuvši kako je, s druge strane, “SDP dosljedan u svojim stavovima i svom političkom socijaldemokratskom programu”.

Podsjetio je kako su SDP-ovi vijećnici kroz raspravu, kroz aktualni sat zastupali interese koji život znače građanima naše županije. “Jesmo li mogli bolje, sigurno da jesmo. Ali nikad nismo odstupali od naših socijaldemokratskih stavova“, naglašava Zrinski.

Na pitanje imaju li već složenu listu kandidata za županijsku skupštinu rekao je kako će o “imenima kada izbori budu raspisani”, a tada će više reći i o programskim smjernicama koje će “prije svega biti socijaldemokratske”.

Odgovarajući na pitanje kakav rezultat SDP očekuje na predstojećim izborima Zrinski je ukazao na “činjenicu da će ovi izbori itekako ovisiti o izlaznosti građana”. Smatra da njih treba motivirati da u što većem broju izađu na izbore, naglasivši kako je to zadaća političkih stranaka, ali i medija.

“SDP ima vjerno glasačko tijelo i zahvaljujući njima SDP i socijaldemokracija je već 29 godina prisutna u Ličko-senjskoj županiji. Tako će ostati i dalje. SDP obnašao je vlast i u Vrhovinama i u Senju i u Donjem Lapcu. SDP ima svoje biračko tijelo u cijeloj županiji na koje može i mora računati“, rekao je Zrinski.

Što se tiče moguće suradnje s drugim strankama i koaliciji, Zrinski je kratko odgovorio kako se o tome “razgovara” te da je “SDP otvoren za dijalog i suradnju sa svim političkim čimbenicima koji žele promijeniti županiju na bolje, koji žele županiju reda, rada i gospodarskog rasta”.
Na pitanje kako komentira sudjelovanje Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 i stranke Start Dalije Orešković na prijevremenim izborima predsjednik SDP-a Ličko-senjske županije rekao je:

– Više stranaka, više demokracije. Pojedinci dolaze i odlaze, SDP unatoč svemu opstaje”.

 

Foto: Foto/YouTube

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close