Vijesti

I to smo dočekali: Objavljen je prvi vodič kroz razvod braka

Prema podacima državnog zavoda za statistiku u 2015., razvelo se 6.010 parova. Sa 6.570 razvoda godinu ranije, to su najviše brojke posljednjih godina pa je već opće poznat podatak taj da se u Hrvatskoj raspada svaki treći brak. Parovi često i ne znaju što ih čeka u tom zamršenom i nimalo ugodnom procesu, ali mogao bi im pomoći prvi priručnik na našemu tržištu “Vodič kroz razvod braka”. Prenosi tportal.hr


Motiv kojim su se vodile autorice “Vodiča” Ivana Mijić Vulinović, pravnica s iskustvom na sudu i u privatnoj praksi s razvodom i Karmen Kmetović Prkačin, socijalna radnica i psihoterapeutkinja koja niz godina radi s parovima u procesu razvoda, bio je pružiti pravno i psihološko znanje osobama koje se namjeravaju razvesti ili su proces razvoda već započeli. Vodič bi mogao biti od pomoći i onima koji još nisu načisto oko te teške odluke, a autorice su za tportal opisale s čime će se sve susresti parovi koji se odluče na razvod braka i što su po njihovu mišljenju najčešći problemi.

Glavni razlozi zbog kojih se Hrvati rastaju

Ivana Mijić Vulinović kaže nam kako je, u najkraćim crtama, razlog za razvod braka dugotrajno nezadovoljstvo partnerskim odnosom. To nezadovoljstvo proizlazi iz nerazumijevanja, neusklađenosti i različitog poimanja svog i partnerskog života.

Karmen Kmetović Prkačin pak objašnjava da po njezinu dosadašnjem iskustvu rada s klijentima do razvoda najčešće dolazi kada se jedan od partnera zaljubi u drugu osobu: “Preko preljuba većina parova prijeđe, no kada se pojavi zaljubljenost, situacija je drugačija. Dugotrajno narušeni odnosi prije će doprinijeti da potražimo utjehu u nekome tko nas razumije, upravo oni koje je navela i kolegica Ivana.”

Više na tportal.hr

 

Foto: pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close