Događanja

THOMPSON napunio zagrebačku Arenu i još jednom oduševio fanove

Pjevajmo u duhu domoljublja i zajedništva, pozvao je svoje fanove Marko Perković Thompson na svom prvom nastupu u subotu u zagrebačkoj Areni. Publiku je pozdravio s „Hvaljen Isus i Marija dragi prijatelji“, a krcata dvorana uzvratila je skandiranjem: „Vukovar, Vukovar“, prenosi vecernji.hr.

„Preduhitrili ste me, baš sam htio posebno pozdraviti branitelje iz Savske. S njima smo, neka ostanu do kraja“, poručio je glazbenik dodajući: „Posebni pozdravi ekipi iz Stožera i gospodinu Josiću koji su ovdje večeras s nama te obiteljima poginulih koji su  došli pjevati  s nama večeras. Pjevajmo u duhu ljubavi, i duhu domovine i našeg zajedništva“,  pozvao je Thompson čiji je repertoar zadovoljio i roditelje s djecom i zaljubljene parove koji su se njihali uz taktove “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” i branitelje ali i goste iz Slovenije“.

Koncert je otvorio pjesmom „Sokolov krik“, a nakon nje uslijedila je ”Marantha“. Uz pjevača na pozornicu je stupio i glumac Zlatko Vitez, koji je odrecitirao i stihove „Dok je srca bit će i Kroacije“. Thompson mu je zahvalio što je došao, kako je rekao, među svoj narod.

„Moramo izaći  na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego – na izbore! Za Hrvatsku! To je izraz domoljublja. Već kad se nismo 90-ih obračunali s komunizmom, obračunajmo se sada 2015. godine!“,

riječi su to kojim se Thompson obratio više od deset tisuća obožavatelja koji su pohodili prvi njegov nastup, a on im svakako nije ostao dužan.

Više od dva sata žestoke svirke i riffova velikog finala turneje “Ora et labora” dvorana je, omotana hrvatskom zastavom, pratila uglas, pljeskom, transparentima s natpisima Kupres i Tomislavgrad, između ostalih, pa i mobitelima umjesto upaljača… ali bez ustaških obilježja i sasvim dostojanstveno pozivajući na ljubav prema domovini.

Tekst: narod.hr

Foto: Facebook stranica Marko Perković Thompson

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close