Temperatura raste i do 20 stupnjeva, za vikend slijedi promjena

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Još uvijek smo pod utjecajem prostranog polja povišenog tlaka, no tu stabilnost će nam malo narušiti frontalni poremećaji sa sjeverozapada kontinenta koji će nas, doduše oslabljeni, okrznuti u danima vikenda.


Danas još prevladavajuće sunčano. Tek ujutro i dio prijepodneva može prolazno u unutrašnjosti biti umjerene naoblake, kao i na području oko Podunavlja. Vjetar će u početku biti slab, a poslijepodne će zapuhati do umjeren južni i jugozapadni, na moru ponegdje i jugo. Samo jutro je malo manje hladno, danju će ponegdje biti i osjetno toplije, na kopnu mjestimice i uz čak 20 stupnjeva, najizglednije lokalno u središnjoj Hrvatskoj.

VIKEND NA MORU

Na moru će vikend proteći uz vrijeme po jugu, izraženije u subotu kada može imati i jake udare. Oblačiti će se već rano ujutro, a najviše će se oblaka skupljati, kako to obično biva, na širem riječkom području gdje se najprije i očekuje mjestimice slaba kiša. Do večeri će porasti vjerojatnost za koju kap i duž ostatka obale, no prema jugu će uglavnom i ostajati suho. Nedjelja donosi slabljenje južine i postupno razvedravanje, a temperatura se neće znatnije mijenjati.

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti će još prvi dio subote biti djelomice sunčan pa i temperaturno ugodan, koliko je to moguće na umjerenom jugozapadnjaku. Postupno će biti sve oblaka, a mjestimična kiša u gorju će se do kraja dana početi pojavljivati i u ostalim krajevima, češće u noći na nedjelju, a na vrhovima planina može nakratko biti susnježice ili snijega. Oborine će brzo prestajati, a ostat će dosta oblaka pa i svježina. No, već od ponedjeljka zamjetno toplije i sunčanije.

Vikend dakle uz dvostruku promjenu, meteorološku i kronološku, a obje su razmjerno nepovoljne. Gubimo sat sna, a prije toga će nam glavobolje zadavati izražena južina. Srećom neće biti ni obilnih oborina ni olujnog vjetra, a i proljetna toplina ubrzo će opet početi.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close