ŽupanijskaPolitika

Telegram piše o unosnim poslovima između LSŽ i konzultanta za “Pametna sela”

TELEGRAM.HR

Poduzetnik Mladen Šimunac pod istragom je europskog tužiteljstva, no unatoč tome dobio je unosan posao s Ličko-senjskom županijom. Angažiran je kao njihov konzultant za nekoliko projekata u koje bi trebali biti uloženi milijuni. Savjetuje ih i o povlačenju EU sredstava – piše Telegram.


Europsko tužiteljstvo istražuje Šimunca zajedno s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac upravo zbog sumnje u nezakonito trošenje europskog novca. Pri tome im je, tvrde istražitelji, pomagao i Tomislav Petric, nekadašnji ravnatelj agencije nadležne upravo za kontrolu trošenja novca iz EU fondova. Svi troje bili su uhićeni u studenom prošle godine, a u ovom trenutku još nema podataka je li istraga dovršena. Prema službenom priopćenju, EPPO sumnja da je Šimunac sa svojim poslovnim partnerom prodao ministarstvu koje je vodila Žalac softver za prenapuhanu cijenu. Vrijednost je, prema prvim informacijama, bila oko devet milijuna kuna veća od realne. Telegram je pisao i o studiji koju nije isporučio Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije, pa je završio na sudu.

Suradnja s HDZ-ovim županom

Šimunac, koji se godinama bavi konzultantskim poslom, nakon izlaska iz istražnog zatvora nastavlja sa svojim biznisom. Sklapa nove ugovore s Ličko-senjskom županijom za rad na projektu budućeg Centra za razvoj brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva, te za izradu strategije ‘Pametnih sela’. Oba ugovora vrijedna su 77.000 kuna plus PDV, no Ličko-senjska županija nije još u cijelosti isplatila Šimunca, potvrdili su za Telegram. Odabrali su ga bez natječaja, jer se radilo o tzv. jednostavnoj nabavi, manjim iznosima za koje se pojedine firme mogu izravno angažirati. Oni su odabrali baš Sagosde i Mladena Šimunca.

Ovu županiju, inače, vodi HDZ-ov Ernest Petry koji je, prije nego što je osvojio vlast u Ličko-senjskoj županiji promijenio nekoliko stranaka – od mladeži HDZ-a, pa preko Hrvatskog bloka do HNS-a. Neko vrijeme bio je i neovisan. Sada najavljuje vraćanje dostojanstva Lici.

Cijeli članak čitajte na Telegramu ovdje. 

 

Foto: JOSIP DURDOV

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close