Događanja

Teakwondo klub “Plitvice”

Taekwondo klub “PLITVICE” osnovan u 10-om mjesecu 2009. godine u Korenici. Trenutni predsjednik kluba je Dražen Karakaš. U ovih pet godina, klub je postigao zavidne rezultate i neočekivan uspjeh. Klub trenutno ima 30 aktivnih članova uzrasta od 5 do 18 godina.

Više od 110 članova prošlo je kroz klub od osnivanja, ali su zbog svojih školskih obaveza, tj. odlaska u škole izvan Korenice, morali otići. Klub bilježi odlične rezultate. Napornim trudom, radom i odricanjem, posljednjih pet godina donijelo im je 61 turnir u kojima su osvojili 229 medalja (82 zlatne, 61 srebrnu i 86 brončanih). Također, u zbirku su skupili 10 klupskih pehara za ekipni plasman i 6 pojedinačnih pehara. Konkurencija je bila jaka. Natjecalo se još 70-90 klubova iz RH, BiH, Srbije, Slovenije, Mađarske, Italije, Slovačke… Ali najbolji su se izborili za svoja zaslužena mjesta u ukupnom poretku.

Uvid u rezultate:

  • 2010. godina – 12 turnira gdje je osvojena 61 medalja i to: 9 zlatnih medalja, 21 srebrna medalja i 31 brončana medalja, kao i osvojena 3 klupska-ekipna pehara.
  • 2011. godina – 18 turnira gdje je osvojeno 89 medalja i to: 30 zlatnih medalja, 24 srebrne medalje i 35 brončanih medalja, kao i osvojena 4 klupska-ekipna pehara.
  • 2012. godina – 18 turnira gdje je osvojeno 47 medalja i to: 27 zlatnih medalja, 10 srebrnih medalja i 10 brončanih medalja, kao i osvojena 3 klupska-ekipna pehara. Najbolji sportaši iz 2012.: Nikolina Karakaš, Martina Karakaš, Silvio Mesić, Mario Marjanović, Marina Špehar, Drago Mandić.
  • Na kadetskom prvenstvu Hrvatske 2012 godine, održanom u Osijeku 1.12.2012. godine, članica i natjecateljica kluba „Plitvice“, MARINA ŠPEHAR, u kategoriji kadetkinje do -41 kg, zauzela je 3. mjesto i osvojila brončanu medalju gdje je rješenjem Hrvatskog Olimpijskog Odbora kategorizirana kao sportaš Hrvatske VI kategorije, a Općina Plitvička jezera kao i mjesto Korenica u povijesti su dobili prvog kategoriziranog sportaša.
  • 2013. godina – 14 turnira gdje su osvojene 32 medalje i to: 16 zlatnih medalja, 6 srebrne medalje i 10 brončanih medalja. Najbolji sportaši iz 2013.: Nikolina Karakaš, Martina Karakaš, Mario Marjanović.
  • 2014. godina – 6 turnira gdje je osvojeno 20 medalja i to: 6 zlatnih medalja, 4 srebrne medalje i 10 brončanih medalja. Crni pojas 1. dan – Martina Karakaš i Ivona Grgurić, crni pojas 3. dan – Milan Krpan, 1. poom – Mario Marjanović i Dario Kristić,

Ciljevi kluba:

– okupljanje djece, mladeži i drugih osoba koje se žele baviti tae-kwon-do športom, te promicanje zdravog sportskog života i razvoja športske kulture.

– poticanje i promicanje taekwondo-a u Korenici te na širem području općine Plitvička jezera, Ličko-senjskoj županiji i Republici Hrvatskoj, a posebice kod djece i mladeži u osnovnim i srednjim školama,

– skrb o unapređenju stručnog rada i uvjeta rada za obavljanje taekwondo djelatnosti,

– skrb o taekwondo-ašima,

– školovanje i usavršavanje vlastitog stručno-pedagoškog kadra u taekwondo športu,

– praćenje zdravstvenog stanja i organiziranje zdravstvene zaštite igrača,

– suradnja s Hrvatskim taekwondo Savezom, Zajednicom športskih udruga i saveza Ličko-senjske županije te s uredima za šport u Ličko-senjskoj županiji, a sve zbog zajedničkog interesa i ostvarivanja programa za taekwondo šport,

– sudjelovanje u športskom natjecanju u taekwondo športu,

– provođenje športske obuke i športske pripreme članova u taekwondo športu,

– organiziranje i vođenje športskih natjecanja i priredbi u taekwondo športu sukladno posebnim propisima,

– suradnja s drugim športskim udrugama koje podržavaju ciljeve Udruge,

– suradnja s javnim medijima radi izvješćivanja javnosti članstva Kluba,

– upravljanje i održavanje športskih građevina sukladno ovom Statutu i Zakonu,

– obavljanje drugih poslova i zadaća koje doprinose ostvarivanju ciljeva i osnivanja sukladno Statutu i Zakonu.

Treninzi kluba odvijaju se tri puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom) od 20:00 do 21:30 u dvorani OŠ dr. Franje Tuđmana.

Upisi novih članova za sezonu 2014./2015. vrše se u dvorani za vrijeme treninga. Ukoliko niste sigurni odgovara li to Vašem djetetu, teakwondo klub „Plitvice“ do kraja svakog mjeseca nudi besplatno treniranje kako biste mogli vidjeti princip i sistem rada.

Tekst: Tamara Hodak

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close