Lifestyle

Svjetsko zlato iz matematike je u Slavonskom Brodu!

Učenik slavonskobrodske Gimnazije Matije Mesića Mislav Balunović osvojio je zlatnu medalju na 55. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u južnoafričkom gradu Cape Townu. To je dosad najveći uspjeh mladog brodskog genijalca, koji je lani s istog natjecanja u Kolumbiji donio brončanu medalju.

Dobrom rezultatu hrvatske reprezentacije pridonijeli su i zagrebački gimnazijalci Daniel Paleka i Vlatka Vazdar, koji su osvojili srebrne, te Erik Banek i Adrian Beker, koji su se okitili brončanim odličjem. Iako je državnu maturu zbog poplava polagao kasnije od kolega, Mislav je ipak uhvatio vremena za pripremu za natjecanje na kojemu je blistao.

 Presretan sam, ova mi je medalja najljepša nagrada na oproštaju od srednje škole. Jug Afrike je prekrasan, a konkurencija je bila stvarno jaka – rekao je Mislav, kojega smo jedva uspjeli “uloviti” za izjavu. Naime, nakon povratka iz Cape Towna ide na Tajvan, gdje ga očekuje nastup na Informatičkoj olimpijadi. Mladić kojemu rješavanje složenih matematičkih zadataka predstavlja najbolju zabavu školovanje će nastaviti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu

Tekst: vecernji.hr

Foto: hsin.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close