Vijesti

Suspenzija Jeremyja Clarksona! Je li ovo kraj Top Geara?

Suspenzija Jeremyja Clarksona, voditelja jedne od najpoznatijih emisija BBC-ja Top Geara, na naslovnicama je britanskog tiska u srijedu i sve je više spekulacija oko toga što je taj slavni novinar ovoga puta napravio da je udaljen s posla.

BBC je u utorak priopćio da je Clarkson suspendiran do završetka istrage “zbog sukoba s producentom BBC-ja”.

Automoto show Top Gear jedan je od najpoznatijih izvoznih proizvoda BBC-ja, prodan u 214 zemalja i područja diljem svijeta.

Internetska stranica te emisije svaki mjesec privuče četiri milijuna posjetitelja.

Tabloid Sun objavio je da je Clarkson udario producenta tijekom svađe. Neki drugi mediji pišu da je razlog sukoba bio loš catering na dan snimanja Top Geara.

Clarkson je negirao da je došlo do fizičkog obračuna, ali nije objavio što je uzrok suspenzije. Na twitteru je napisao da čeka da se cijela situacija “ispuše” i posprdno se ispričao britanskoj oporbi što joj je u srijedu ukrao naslovnice.

Poznat po tome što nema dlake na jeziku i što ne voli političku korektnost, a lani je čak bio optužen i za jedan rasistički komentar, Clarkson je i ranije bio metom kritika dijela gledatelja BBC-ja.

Njegovi fanovi diljem svijeta, međutim, potpisuju on-line peticiju kojom se BBC poziva da ga vrati na posao. Dosad ju je potpisalo 150 tisuća ljudi. “Manjina preosjetljivih ljudi ne bi trebala upropastiti jedan od najboljih BBC-jevih programa”, kaže jedan komentar.

“Mi plaćamo pretplatu BBC-ju, mi plaćamo Clarksona i mi bismo trebali odlučiti o njegovoj sudbini”, dodaje drugi.

Tekst: jutarnji.hr

Foto: topgear.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close