Vijesti

Stvari koje nikako ne smijete stavljati u mikrovalnu pećnicu

Mikrovalna pećnica je praktična i korisna pomoć u kuhinji. Iako je vrlo jednostavna za korištenje, postoje pravila koja nikako ne smijete prekršiti. Donosimo 5 stvari koje nikada ne smijete staviti u mikrovalnu pećnicu


1. JAJA I VOĆE
Pokušate li skuhati jaje ili cijelo voće u mikrovalnoj pećnici, budite spremni na pravu katastrofu. Tijekom kuhanja, u mikrovalnoj stvara se određena količina vlage.
Gomilanje vlage unutar kore jajeta i voća povećava volumen namirnice te će vrlo brzo doći do eksplozije, koju ćete kasnije još dugo morati čistiti. Jaje zaobiđite, a voće prije kuhanja očistite i narežite na komade.

2. PAPIRNATE VREĆICE
Priprema kokica u mikrovalnoj je brza i praktična. No papirnata vrećica u kojoj su pakirane, iako nalikuje na običnu, nije niti slična. Naime, obične papirnate vrećice poput onih u kojima kupujemo pekarske proizvode ili namirnice je napravljena od papira koji je tretiran kemikalijama i ljepilom.

3. ULJE
Podgrijavanje čistog ulja može biti vrlo opasno za vašu mikrovalnu pećnicu. Naime, ona funkcionira na principu slanja elektromagnetskih valova kroz čestice vode, koje tada počinju vibrirati te se zagrijavaju.

Ulje ne sadrži nikakve čestice vode te ga je zbog toga nemoguće zagrijat, a mikrovalna se može pokvariti. S druge strane, maslac sadrži određenu količinu vode pa je njega vrlo lako rastopiti.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

 

Foto: Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close