Stožer LSŽ: Trinaesti dan bez novooboljelih, ukinute propusnice za Udbinu

PRIOPĆENJE

Na redakciju portala Lika Club upravo je stiglo priopćenje iz Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Trinaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.
U posljednja 24 h uzeto je 8 dodatnih uzorka, pristigla su 2 negativna rezultata testiranja te se ukupno čekaju rezultati testiranja 11 uzetih uzoraka.
Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 322 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 169 osoba.

S obzirom na vrlo povoljnu epidemiološku situaciju na području naselja Udbina, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zatražio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ukidanje propusnica na području naselja Udbina, navedeni zahtjev je isti prihvatio i donio Odluku o izmjeni Odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Ličko-senjske županije, kojom se ukidaju propusnice za dolazak u mjesto i odlazak iz mjesta Udbina.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 94 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije.
Nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.
U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close