Stožer LSŽ: Jedan kršio mjere samoizolacije, devetero bez propusnica

PRIOPĆENJE

Prenosimo dnevno priopćenje Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije:

Poštovani,

Petnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija.

U posljednja 24 h pristigla su 2 negativna rezultata testiranja te nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 325 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 177 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 75 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije.

Zaprimljene su tri (3) dojave o kršenju drugih Odluka Nacionalnog stožera (npr. Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja, Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima i dr.), kojom prilikom su izvršene provjere i nisu utvrđena kršenja mjera Odluka Nacionalnog stožera.

U protekla 24 sata utvrđeno je 9 kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez odgovarajuće propusnice).

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close