Karlovačka županijaZdravlje

Stožer Karlovačke županije traži online nastavu i niz drugih mjera

Zbog pogoršane epidemiološke situacije škole u Karlovačkoj županiji trebale bi od četvrtka preći na nastavu na daljinu, a hoće li, ovisi o odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, rekla je u ponedjeljak načelnica županijskog Stožera Vesna Hajsan Dolinar.


Nakon sjednice Stožera Dolinar je Hini izjavila da su taj i niz drugih prijedloga mjera dali epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo i liječnici, jer svakodnevno u bolnicu dolaze novi covid pozitivni pacijenti s ozbiljno narušenim zdravljem.

Navela je da je županijski Stožer zato donio Odluku o aktiviranju dodatnog tima za provedbu kontrole propisanih epidemioloških mjera.

Nastavnici više škola već su službeno obavijestili roditelje o prelasku na online nastavu od četvrtka. Izuzetak su završni razredi srednjih škola koji će nastavu i dalje pratiti u školi, prema modelu A.

Međutim, Stožer je već popodne dobio mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja da se razredna nastava (niži razredi osnovnih škola) treba nastaviti odvijati u školi, pa se sada čeka mišljenje Nacionalnog stožera.

Prema prijedlogu Stožera Karlovačke županije, završni razredi srednjih škola nastavu će i dalje pratiti u školi, prema modelu A, a zbog individualne nastave i svi učenici Glazbene škole.

Odluka bi trebala ostati na snazi do 11. travnja, kada će se ponovno odlučivati sukladno epidemiološkom stanju.

Osim nastave Stožer je predložio Nacionalnom i obustavu svih radionica i igraonica te plesnih škola, a u školama stranih jezika poduka bi se mogla nastaviti samo ako ju je moguće organizirati na daljinu.

Jedan od prijedloga je i da se zabrane svi sportski treninzi u zatvorenom prostoru, osim za klubove u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji te u prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji i slično (s detaljnim popisom).

Predloženo je i obavezno nošenje maski za lice na otvorenim prostorima s većim protokom ljudi, poput tržnica i trgovačkih centara, bez obzira na fizički razmak.

Stožer predlaže i obavezu pojačane kontrole provođenja svih epidemioloških mjera u ustanovama predškolskog odgoja i visokog obrazovanja, kao i da poslodavci pojačaju kontrolu u provedbi epidemioloških mjera u svojim tvrtkama.

Odgovor Nacionalnog stožera očekuje se sutra.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close