Vijesti

Što je to i kako spriječiti ‘šećerno lice’

Šećer je jedan od najvećih neprijatelja našeg zdravlja i osim što narušava zdravlje usne šupljine, jedan je od glavnih uzroka nakupljanja neželjenih naslaga na trbuhu.


I to su sve stvari koje su nam dosada bile itekako poznate.Ono što je manje poznato je ono što može napraviti našem licu. ‘Šećerno lice’, odnosno koža prekrivena aknama, podočnjaci i blijeda kožu posljedica su konzumiranja prehrane koja obiluje šećerom.

To je problem o kojem se ne govori mnogo u javnosti, a može uzrokovati više štete nego što se misli.

“Slatke namirnice imaju visoki glikemijski indeks (GI),a konzumacija takvih namirnica dovodi do dramatičnih promjena razine inzulina. Dugoročna prehrana ovakvim namirnicama može uzrokovati inzulinsku rezistenciju i dijabetes te ubrzati proces starenja, pojasnila je Tamara Griffiths iz britanske Udruge dermatologa, prenosi Večernji list.

Šećer ometa vezivanje kolagena i koža gubi svjež i zdrav izgled te brže stari. Drugi dermatolozi upozoravaju da šećer dehidrira i koža se jače masti, a to dovodi do nastajanja akni. Uravnotežena prehrana ipak neće “dopustiti” ove zdravstvene probleme te poneki slatki zalogaj. Preporučen je maksimalni dnevni unos šećera do 30 g.

 

Izvor: hr.n1info.com | Foto: remediesforme.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close