Vijesti

Što prvo pomislimo kad nas pozovu na vjenčanje?

Počela je sezona vjenčanja, a s njom i mnoštvo problema koji muče većinu pozvanih


Naravno da želite biti uz članove obitelji i prijatelje kad odluče uploviti u bračnu luku, ali, budimo iskreni, vjenčanja nam ‘pojedu’ slobodne dan, novce, a i natjeraju nas da se zamislimo nad svojim ljubavnim životom.

Evo koji uragan emocija sami proživimo kad dobijemo pozivicu za nečiji najljepši dan u životu:

“Mogli su je i ljepše napraviti”

Ne možemo si pomoći, kad dobijemo pozivnicu, vjerojatno ćemo joj prvo naći neku zamjerku.

“Bože, koliko su potrošili na ovo?”

Budući da je pozivnica prvi pokazatelj u kojem smjeru bi moglo ići vjenčanje, parovi si često daju oduška kad je biraju. A to je tek početak troškova koji slijede…

“Iskreno, sviđa mi se samo jedno od njih dvoje”

Ako ste prijatelji samo s jednim članom budućeg bračnog para, vjerojatno ćete odmah početi razmišljati isplati li se istrpiti i glumiti sreću i veselje jednu večer ili bi bolje bilo da smislite neku kreativnu ispriku zašto ne možete doći. Ponekad je potrebno biti jako dobar prijatelj s oboje da biste im uručili kuvertu sa svojim teško zarađenim novcima.

“O.K., koliko ću trebati potrošiti na ovo?”

Da, nažalost, o tome gotovo svi razmišljamo. Iako itetako puno košta same mladence, ovaj nepredviđen trošak neće nimalo razveseliti ni goste. Od poklona, preko (ako ste žena – pogotovo) odjeće, frizure, šminke… A još ako morate putovati na vjenčanje, vjerojatno će vam pasti mrak na oči.

“Ajde, bar nisam kum/a”

Shvatili smo da nije jeftino doći kao gost, a zamislite tek da imate čast biti kum ili kuma. Tu se troškovi vrtoglavu penju.

“Ovo će mi potpuno poremetiti planove u lipnju!”

Ako ste već isplanirali iskoristiti onaj produljeni vikend kako bi otišli do prijatelja na more, vjenčanje koje je predviđeno za taj vikend će vas skroz dotući. Da ne govorimo da nećete više imati novaca za put nakon vjenčanja.

“Odoše mi posljednji slobodni dani!”

Ako je putovanje na nekoj udaljenijoj lokaciji, a još pada u petak, možda ćete uzeti i koji slobodan dan. Kojeg ste planirali iskoristiti na skroz drugačiji način, naravno, piše Mic.

“Bar će biti besplatne hrane”

Svi preživimo službeni dio kako bi došli do restorana i navalili na hranu, kao da smo postili posljednjih mjesec dana. Inače, što je veće i tradicionalnije vjenčanje, hrana je lošija, ali nema veze.

“Možda upoznam nekog!”

Ako ste samac, možete se poveseliti da bi ovo mogla biti savršena prigoda da upoznate nekog novog. Ima li što romantičnije od upoznavanja srodne duše na jednom tako romantičnom događaju? Iako, vjerojatnije je da ćete biti ‘pod gasom’ i da će, ako nekog i upoznate, ta veza biti kratkog vijeka. Točnije, trajat će jednu večer.

“Što ću obući?”

Tipičan ženski problem. Pogotovo ako idete na vjenčanje nekome iz kruga prijatelja u kojem je već bilo više vjenčanja. Vjerojatno vam je jedina opcija odlazak u šoping.

“Uživat ću u besplatnom alkoholu!”

Ako već morate biti tamo, bar ćete piti koliko vam srce želi. Srećom, dan iza vjenčanja obično nije radni, pa imate dovoljno vremena da ‘dođete k sebi’.

 

Izvor: express.hr | Foto: huffingtonpost.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close