Posao

Što pokloniti za krštenje, krizmu, vjenčanje ili diplomu? Ovo su najljepši pokloni za posebne prigode

Kada dođu posebni trenuci u životima naših dragih osoba, i mi im želimo darovati nešto posebno – nešto što ima trajnu vrijednost i što će ih zauvijek podsjećati na taj veliki dan, ali i na nas koji smo ga s njima proslavljali.


Poklanjanje zlata i srebra ima dugu tradiciju u našim krajevima. O kojoj god da se prigodi ili obiteljskoj proslavi radilo, predmeti od zlata i srebra su zbog svojih idealnih osobina bili prvi izbor za izražavanje ljubavi i poštovanja prema bliskim osobama, a to se do dan-danas nije promijenilo.

„Vječnost je kvaliteta kojoj težimo kada su u pitanju pokloni za posebne prigode, a upravo ono što je vječno je zlato. Želimo ostaviti trag u vremenu i darovati bliskoj osobi vječnu dragocjenost koja će ostati lijepa uspomena za krstitke, prvu pričesti, Svetu potvrdu, vjenčanje ili pak rođendan”, navode u Hrvatskoj kovnici novca.

Dok su u prošlosti srebro i zlato najčešće darivani u obliku nakita, u posljednje vrijeme mnogo su popularnije kovanice i medalje od ovih dragocjenih metala.

Zlatnici su uvijek u modi; osim za krštenja, pričesti ili krizme, daruju se i prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka… To su ujedno i pokloni za buduće naraštaje; zlato kao plemeniti metal visoke vrijednosti predstavlja dugotrajnu imovinu te se zlatne kovanice brižno čuvaju i prenose iz generacije u generaciju“, ističu u Hrvatskoj kovnici novca.

U njihovoj ponudi pronašli smo širok izbor darova za posebne prilike – zlatnika, srebrnjaka, te zlatnih i srebrnih medalja. Možete birati između religijskih motiva, znamenitih ličnosti ili kulturne baštine, a svaki od njih nosi u sebi jedinstvenu priču i duboku simboliku. Pogledajte u nastavku naše prijedloge!

Pokloni za krštenje, prvu pričest i krizmu

Za sve one koji uskoro imaju čast bit kum ili kuma na krštenju, prvoj pričesti ili krizmi, Hrvatska kovnica novca je izdala zlatne i srebrne medalje s vjerskim motivima za obilježavanje ovih svetih sakramenata.

Zlatna medalja „Krštenje“, djelo akademskog kipara Kuzme Kovačića, idealan je poklon dobrodošlice novim članovima obitelji.

Zlatna medalja “Krštenje”

Zlatna medalja “Krizma” bit će trajna uspomena na poseban dan primanja sakramenta Svete potvrde. Ukoliko želite personalizirati svoj dar, potražite srebrnu medalju “Dan krizma” čija stražnja strana je posebno osmišljena kako biste mogli ugravirati posvetu mladoj osobi koju darujete.

Srebrna medalja “Dan krizma”

Mogućnost graviranja posvete nudi i srebrna medalja “Križ”, te zlatna medalja s likom svetog Antuna, omiljenog sveca u našim krajevima.

Zlatna medalja “Sveti Antun”

Pokloni za diplomu i uspjeh u školi

Ako želite nagraditi marljivog učenika koji je postigao poseban uspjeh u školi, poklonite mu profesora Balthazara.

Kako navode u Hrvatskoj kovnici novca, najpoznatiji hrvatski znanstvenik iz mašte simbol je izvrsnosti i tolerancije. Srebrna medalja s omiljenim likom idealan je poklon i za vašeg prvašića ili brucoša povodom prvog dana školske ili akademske godine.

Srebrna medalja “Professor Balthazar”

Ako je pak vaša draga osoba koju darujete upravo diplomirala ili doktorirala, poklonite joj Nikolu Teslu, Fausta Vrančića ili Ruđera Boškovića. Srebrnjaci s likovima slavnih hrvatskih znanstvenika zauvijek će ih podsjećati na uspješan završetak školovanja i veliki trud koji su uložili u svoje obrazovanje.

Srebrnjak “Nikola Tesla”

Pokloni za vjenčanje

Zlatnici, srebrnjaci te zlatne i srebrne medalje unikatan su poklon i za svadbene svečanosti. Hrvatska kovnica novca izdala je srebrnu medalju “Dan Vjenčanja” koju možete personalizirati željenom porukom i na taj način bliskim osobama uveličati ulazak u bračnu luku.

„Simboli posebnog događaja, spojeni vjenčani prstenovi, integrirani su u grafički stilizirani presjek godova drveta. Godovi drveta simbol su života, oni označavaju precizan trenutak u vremenu. Kako su važni događaji zauvijek zabilježeni u našim sjećanjima, trenuci u vremenu zauvijek su zabilježeni u godovima drveta“, navode u Hrvatskoj kovnici novca.

Srebrna medalja “Dan vjenčanja”

Ako su mladenci ljubitelji hrvatske kulturne baštine, poklonite im kovanicu ili medalju s motivom čipke, Kamenitih vrata, Crkve svetog Marka, Zagrebačke katedrale… Ovo su samo neki od motiva u ponudi, a možete ih pogledati ovdje.

Gdje kupiti proizvode Hrvatske kovnice novca?

Sve proizvode Hrvatske kovnice novca najjednostavnije je kupiti putem njihove web trgovine. Idealni poklon možete naručiti u svega par klikova, a vaš će paket s punim osiguranjem vrijednosti stići na željenu adresu već kroz nekoliko dana.

Dio HKN-ovog asortimana možete pronaći i na prodajnim mjestima kod ovlaštenih partnera diljem Hrvatske. Popis poslovnica pronađite na linku.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close