Vijesti

Što je to Memrise?

Memrise je online zajednica posvećena učenju gdje se može naučiti gotovo sve u svijetu, u potpunosti besplatno. Kroz pravu mješavinu znanosti, zabave i zajednice, učenje na Memrise-u je brzo, ugodno i dugotrajno.


Koja je znanost iza Memrise-a? Zašto je učinkovit?

Memrise je osnovan na nekoliko važnih znanstvenih otkrića oko toga kako učimo.

  1. Prvo, njihov sustav memsa (mnemotehnike i pomagača pamćenja) unaprijeđuje složeno kodiranje- ohrabrujući mozak koji uči da radi više uključujući maštu, a time i postavljajući jače, dugotrajnije pamćenje.
  2. Drugo, Memrise koristi razmaknuto (intervalno)  ponavljanje, pomažući vam da pregledate riječi u precizno raspoređenom vremenskom intervalu kako bi vam pomogli da ih zadržite u pamćenju na najučinkovitiji način. Algoritam podsjećanja se s vremenom udalji, paralelno s time kako se vaše znanje unaprijeđuje i kako vaše znanje riječi postaje dublje, tako da vi ne zaboravljate što znate, no ne smeta vas time što ponovno pregledavate riječi koje znate.
  3.  Treće, Memrise sustavno koristi Efekt Testiranja, koji pokazuje to, da kada se aktivno podsjećamo na određenu stvar ili sadržaj, produbljujemo znanje. Pošto razina pojačavanja sjećanja korelira sa težinom samoga testa, Memrise automatski čini test težim, i to opet kako bi vam unaprijedio učenje na najbolji mogući način.

reasons

Moje osobno iskustvo

Koristeći se Memrise-om, mogu ga preporučiti za početak učenja jezika ili kojeg god sadržaja. Što se tiče jezika samoga, ne očekujte od ovoga programa, koliko god da je dobar, da vas učini stručnjakom na razini C2. Ovaj način učenja dobar je za početnike i one koji žele učvrstiti jezik koji već znaju, pošto se radi o pasivnom načinu rada, koji od vas ne traži verbalni odgovor. Što se tiče ljudi koji unaprijeđuju razinu jezika, ili se samo podsjećaju, moguće je unaprijediti, s obzirom da posjeduju određenu aktivnu dimenziju jezika samoga, no opet, preporuča se da se ide na same tečajeve, kako bi popravili sve ono što se u pasivnom načinu učenja jezika može dogoditi.

U svakom slučaju, preporučam Memrise kao zabavan hobi, i možda kao medij za traženje jezika koji bi vama odgovarao.


Foto: hvignette4.wikia.nocookie.net / msmfl.files.wordpress.com

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close