VijestiTurizam

STIŽU BEGINI! U Rakovici ovog vikenda velika proslava Svete Jelene Križarice

Općina Rakovica u vikendu pred nama slavi svoju zaštitnicu Svetu Jelenu Križaricu. Plitvičke doline još jednom će ugostiti mnoštvo građana, ali i domaćih i stranih turista koji već tradicionalno u velikom broju dolaze obilježiti ovaj veliki dan za Rakovicu. Program pripremaju Turistička zajednica općine Rakovica i Općina Rakovica, a sve se održava u subotu i nedjelju, 18. i 19. kolovoza.

Podsjetimo, Sveta Jelena Križarica je svetica rođena u vrlo siromašnoj obitelji  te je imala tešku životnu priču, a poznata po skromnosti i poniznosti, kad je htjela učvrstiti vjeru pronašla je Kristov križ na Kalvariji – kaže legenda. Iz tog razloga naziva se Sveta Jelena Križarica, a u Rakovici je slave više desetljeća.

Kulturna i sportska događanja


Misno slavlje otvoriti će ovo veliko događanje u Plitvičkim dolinama, i to u subotu s početkom u 10.30 sati, nakon čega će biti druženje i okrijepa. Uz to, nakon održane Likovne kolonije u Rakovici o kojoj smo već pisali, umjetnička djela moći će se i kupiti a prikupljena sredstva humanitarnom akcijom namijeniti će se za zamjenu prozora na istoj crkvi Svete Jelene Križarice.

Od podneva počinje i sportski dio programa. Na igralištu Osnovne škole Eugena Kvaternika održati će se malonogometni turnir, o čemu više informacija možete pronaći i na Facebook događaju ovdje.

Za kraj poznati Begini

U večernjim satima ove subote, nastupiti će poznati Tamburaški sastav Begini te techno DJ, dok će drugu večer zabavljati Tamburaški sastav Colapis te također DJ. Više informacija pratite na web stranici plitvickedoline.hr! Vidimo se u Rakovici!

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close