Vijesti

Stiže promjena vremena, evo gdje će vam trebati kišobrani

Stiže nam promjena vremena. Tlak zraka već pada, a stiže nam topliji i vlagom bogatiji zrak ispred poremećaja koji nam se približavaju sa sjeverozapada kontinenta. Visok tlak južnije i nizak sjevernije daju idealne uvjete za vjetar južnog smjera, pa će tako jutro i prijepodne biti sve vjetrovitije


Ujutro temperatura slična jučerašnjoj ili malo viša, na kopnu od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, na moru između 7 i 10 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti sunčanih razdoblja i uglavnom suho, a malo kiše, većinom tek kasno navečer, može biti u područjima uz granicu sa Slovenijom te Zagorju i Međimurju. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, mjestimice s olujnim udarima, osobito u gorju. Temperatura između 14 i 16 stupnjeva.
U Slavoniji i Baranji promjenjiva naoblaka, a u Srijemu i Posavini ponegdje i više sunca. Uz uglavnom umjeren jugozapadnjak s jakim, zapadnije ponegdje i moguće olujnim udarima, temperatura će biti nekoliko stupnjeva viša od jučerašnje, dakle oko 17 stupnjeva.

U Dalmaciji će lokalno biti više oblaka, a navečer postoji mala vjerojatnost za tek ponegdje slabu kišu, ponajprije na jugu. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima, osobito navečer kada vjetar jača. Danju stupanj dva manje nego u srijedu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju puno oblaka, povremeno uz malo kiše, češće na širem riječkom području. Puhat će umjereno i jako jugo i oštro, navečer s olujnim udarima, a u Gorskom kotaru i Lici jugozapadnjak s olujnim, ponegdje čak i orkanskim udarima. Temperatura slična onoj u srijedu ili ponegdje malo niža.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivo te i dalje iznadprosječno toplo. Kiša, u gorju i obilna, izglednija je u petak i za vikend, a u subotu smirivanje vjetra i poslijepodne kratkotrajna stabilizacija – dakle sunčanije i uglavnom suho. Početkom novog tjedna manja vjerojatnost za oborine, ali ujutro je izglednija magla u nizinskim područjima.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu puno oblaka i kiša, ali i dalje visoke temperature za doba godine. Obilnije oborine, lokalno praćene grmljavinom, osobito u petak navečer na sjevernom dijelu uz ponegdje orkanske udare juga te u subotu ujutro i nedjelju južnije. Kratkotrajan predah samo u subotu poslijepodne kada će biti više sunčanih i uglavnom suhih razdoblja, a u novom tjednu ponovno povremena kiša, ali uz slabiji vjetar.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close