Stiže nam prevrtljivi vikend: Pripremite se i za glavobolju i nešto lošije raspoloženje

VIKEND PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Do nedjelje poslijepodne će krenuti nova kišna epizoda, ali će ju ovaj put popratiti i okretanje vjetra na sjeverni


Vikend kreće postupnim smirivanjem vremena, ali iako još razmjerno toplo pa i sunčanije, neće biti sasvim povoljno. Dapače, poslijepodne uz novi pad tlaka i novo jačanje južine mnogi će se opet požaliti na glavobolju i nešto lošije raspoloženje.

SUBOTA

Ujutro još dosta oblaka, ali uz samo rijetko i oborine koje će uglavnom prestajati, najkasnije u Podunavlju i na krajnjem jugu.

No, tijekom prijepodneva kreće već postupno razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu i u ostalim zapadnim predjelima. Vjetar će sasvim oslabjeti.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj već sredinom dana barem djelomice sunčano i suho. Zapuhat će opet većinom umjeren jugozapadnjak i jugo, temperature malo porasti, lokalno do čak 16 °C.

Razvedravanje će poslijepodne zahvatiti postupno i Slavoniji, Baranju i Srijem. Južina će postupno jačati, a temperatura ići do najviše 14-15 stupnjeva.

U Dalmaciji će nešto zaostalih oblaka zadržati samo u zaobalju dok će drugdje biti sve više sunca. I vjetar uglavnom slab, do večeri jugozapadni, a zatim opet jugo u jačanju. Bit će oko ugodnih 15ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčanije, ali će ubrzo zapuhati umjeren južni i jugozapadni vjetar, navečer u daljnjem jačanju. Tako će se navečer skupljati i više oblaka, no do tada će biti i toplije nego danas, do najviše 15 °C, koliko se lokalno očekuje čak i u gorju, najvjerojatnije Ogulinu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Promjenjivo i postupno svježije. Do nedjelje poslijepodne će krenuti nova kišna epizoda, ali će ju ovaj put popratiti i okretanje vjetra na sjeverni s kojim zahladiti, dovoljno da u gorju kiša prijeđe u snijeg, a susnježice može biti i ponegdje u nižim predjelima. U ponedjeljak sunčanije, ujutro osjetno hladnije uz mraz. Slično i u ostatku tjedna, malo hladnije, a uz povremeno više oblaka poslijepodneva neće biti posve suha.

IDUĆIH DANA NA MORU

U nedjelju na moru opet može biti obilnije kiše i pljuskova, a do kraja dana će zapuhati jaka bura i tramontana. U novom tjednu sunčanije, svježije te i dalje razmjerno vjetrovito, no još uvijek ne baš posve stabilno.

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close