Vijesti

Stiže grmljavinska oluja, dio Hrvatske posebno na udaru

Ujutro pod utjecajem hladne fronte bit će zapadni dio zemlje. Često će padati kiša, a lokalno će pljuskovi biti jaki, praćeni grmljavinom i jakim vjetrom. U prvom dijelu dana najviše će biti pogođeni Lika, Gorski kotar, zadarsko područje dok će jug i istok zemlje biti još topli pa i sunčani.


Poslijepodne ostaje vrlo nestabilno iako će se prema večeri u ovom zapadnijem dijelu vrijeme postupno smirivati i razvedravati! Jače nevrijeme poslijepodne je moguće u Podravini i na varaždinskom području. Najviša temperatura malo niža – oko 23, 24 Celzijevih stupnjeva.

Grmljavinskih pljuskova, ponegdje i obilnijih, bit će više u drugom dijelu dana ovdje na istoku Hrvatske. Najveći izgledi za jače grmljavinsko nevrijeme postoje u zapadnoj Slavoniji.

Poslijepodne pljuskovi i u Dalmaciji, a prema večeri kiše će najviše biti u dalmatinskom zaleđu. Temperatura slična ili malo niža nego danas i proteklih dana. Ovdje će i dalje puhati jako jugo.

Na sjevernom i srednjem Jadranu uglavnom umjeren jugozapadnjak. Veći dio dana nestabilno, a mogućnost za jaku i obilnu kišu te grmljavinsku oluju postoji u Lici i na zadarskom te riječkom području.

Što nas očekuje u nastavku tjedna nije baš tako jaka kiša i pljuskovi, ali tjedan će svakako biti manje topao i promjenjiviji nego prošli. U srijedu i četvrtak bit će lokalnih pljuskova, ali manje intenzivnih nego noćas i sutra, nova jača kiša tek u nedjelju.

Na Jadranu još poneki pljusak u srijedu, a onda pretežno sunčano i također manje toplo. Nova izraženija promjena vremena i ovdje se čini u nedjelju, ali o tome još idućih dana kad će se o tome znati više.

 

Foto: Pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close