Vijesti

Stigao je Crni petak; što Hrvati najviše kupuju?

Svake godine diljem svijeta posljednjega petka u studenom održava se Black Friday – Crni petak. To je jedan od najprometnijih dana za kupnju, osobito u SAD-u, odakle je i potekao.


Kilometarske kolone, višesatno čekanje i kupci koji grozničavo grabe ekstrasnižene proizvode kod nas se ipak neće vidjeti.

Stručnjak za internet, prodaju i marketing, te predsjednik Udruge e commerce koja okuplja više od 500 hrvatskih web shopova Marcel Majsan kazao je u HTV-ovoj emisiji “Studio 4” kako prema istraživanju samo trećina trgovaca ne sudjeluje u današnjim akcijama.

Dodao je trgovci ne mogu stavljati velike popuste, jer je Hrvatska ipak malo tržište.

– Hrvati očekuju najveće popuste u tehnici, gdje su marže najniže. Možda ćemo vidjeti malo veće popuste na artiklima odjeće i obuće, ali to je ujedno kategorija koja se i najčešće kupuje, poručio je Majsan.

Udruga e commerce provodi redovita istraživanja, koja pokazuju da Hrvati koji kupuju preko interneta, rade to dosta često. Ono što je različito od kupovanja u drugim zemljama u odnosu na Hrvatsku je to što Hrvati vole plaćati tijekom preuzimanja pošiljke, više vjeruju trgovinama koje imaju fizičke trgovine i traže proizvode na popustima, te su više cjenovno osjetljivi.

Hrvati bi ove godine na Crni petak mogli potrošiti oko 70 milijuna eura, 10 posto više nego prošle godine.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: vijesti.hrt.hr | Foto: Screenshot

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close