Novac

Stala izgradnja “Teslinog gnijezda”: Projekt koče financije, ali i jedan neočekivani problem

“Teslino gnijezdo” u Lovincu trebao je biti najluksuzniji lički resort poznatog investitora Gorana Štroka. Gradnja je počela prije gotovo tri godine i predviđala je ulaganje od 15 milijuna eura u luksuzne drvene kućice na umjetnom jezeru. Gradnja je na pola stala. Projekt koče financije, ali i problem koji se nije očekivao, javlja HRT.


Najveći problem ove kolosalne turističke investicije u lički elitni turizam bilo je umjetno jezero koje je gubilo vodu. Nekoliko izmjena projekata odnijelo je milijune, a do sada je uloženo 10 milijuna eura. Kraj je još daleko, no Lovinčani ne gube nadu.

Projektom je predviđeno 70 većih i manjih vila uz dva restorana, a sve maksimalno održivo i pogonjeno zelenom energijom. Posao bi ondje našlo 70 radnika, no zapelo je kod zatvaranja nove financijske konstrukcije.

“Mi smo se nažalost približili cifri od 25 milijuna i sad je tih pet milijuna problem. Mislim da je HBOR izgubio apetit da nas nastavi pratiti”, rekao je investitor Goran Štrok.

Vezano uz potencijal projekta, ali i kako bi se pomoglo u njegovu dovršenju, Štrok se obratio ličko-senjskom županu.

“Naravno da i dalje stojimo iza toga projekta da se realizira na ovom području i da stanemo lobistički iza svakog pozitivnog investitora kako ovog projekta tako i ostalih na području Ličko senjske županije”, ističe župan Ernest Petry.

Ako HBOR neće stati uz investitora, to ne znači odustajanje.

Kako u životu nikad nisam gubio, ni u sportu ni u poslu, ni 40 godina u Engleskoj, 53 godine sam u braku, ja ću ovaj projekt izgurati makar umro na njemu”, tvrdi Goran Štrok.

Ističe da mu je to jedan od najtežih projekata u karijeri u kojoj je pokrenuo 18 hotelskih kuća, no vjeruje da bi do kraja godine, ako se namaknu sredstva, sve trebalo biti izgrađeno.

Više na HRT.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close