Zdravlje

Sok od rajčica za zdravlje

Njena ljekovita svojstva su mnogobrojna, pa tako rajčica jača organizam, regulira metabolizam, snižava krvni tlak, popravlja krvnu sliku, a čini dobro i jetri. Sok od rajčice valja koristiti i kod umora, jer okrjepljuje i čisti organizam, a ujedno i oslobađa tijelo od neugodnih mirisa.Uza sve nabrojano, sok je i sjajan lijek protiv starenja, bolesti pluća i kašlja. Nadalje, znanstvena istraživanja su pokazala kako ovaj sok sprječava trombozu, posebno kod dijabetičara, kojima se konzumiranje soka od rajčice najtoplije preporučuje. Iz istog razloga sok bi trebali redovno piti i ljudi koji imaju problema sa srcem.Sok od rajčica potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca i regulira pravilan rad gušterače pa je koristan i osobama koje su anemične. Regulira rad jetre i žuči, a u vrućim danima služi kao okrepa organizmu.

U svakom slučaju, jedna napomena za kraj. Koristite isključivo crvenu, a nikako zelenu rajčicu. Zelena u pravilu nije dobra za sok, dok crvena, kao što ste i sami pročitali, donosi popriličan broj ljekovitih tvari. Živjeli!

Ako vam pak treba virtualni savjet kako napraviti sok od rajčica – imamo i to!


Tekst: punkufer.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close