Događanja

Smanjenje broja nezaposlenih u Lici, na Zavodu najtraženiji prodavači i medicinske sestre

Iako sa sve manjim brojkama još uvijek su i na ličkom Zavodu za zapošljavanje prisutni pozitivni efekti turističke sezone.


Naime i na kraju svibnja broj nezaposlenih se smanjio, evidentirana je 2.561 nezaposlena osoba, što predstavlja 318 osoba odnosno 11,0% manje nego u prethodnom mjesecu i 456 osoba ili 15,1% manje nego u istom mjesecu prošle godine. Najviše nezaposlenih i dalje je u dva najveća grada, Gospiću i Otočcu, najmanje u Novalji.

U Novalji i Korenici, dvjema najturističkijim lokalnim jedinicama, odnosno u ovome slučaju Područnim jedinicama Zavoda, najviše se smanjila nezaposlenost, u Korenici za čak 36%. Na Zavod se prijavilo u prošlom mjesecu manje nego ranije, svega 121 osoba, ponajviše zbog isteka ugovora na određeno.

S druge strane prijavljeno je 339 slobodnih radnih mjesta. Najviše su poslodavci tražili prodavača. Zanimljivo, iza tog zanimanja, za razliku od prijašnjih mjeseci kada su se najviše tražili konobari, spremačice i ostala zanimanja vezana uz ugostiteljstvo, u svibnju su se najviše tražile medicinske sestre i doktori. Tako je tržište rada trebalo 30 medicinskih sestara i 26 doktora medicine.

 

Izvor: lika-express.hr | Foto: wikimedia commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close