NovacKontinentalniIzdvojeno

Slovački investitori imaju ozbiljne namjere s Bjelolasicom – baviti se turizmom svih 365 dana u godini

Dana 25. siječnja 2011. godine u prah i pepeo otišla je perjanica ogulinskog turizma – Bjelolasica.


Gostujući u programu Radio Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović je na samom početku gostovanja istakao kako sa vlasnicima cjeline Jasenak II, zagrebačke tvrtke Benek, nema apsolutno nikakvih kontakata, dok je sa slovačkim vlasnicima cjeline Jasenak I gotovo u svakodnevnom kontaktu, piše ogportal.com.

Sudeći prema njihovim najavama, slovački investitori imaju vrlo ozbiljne namjere s Bjelolasicom. Prema saznanjima gradonačelnika Domitrovića, namjera im je baviti se turizmom na Bjelolasici i to kroz svih 365 dana u godini, a ne samo tijekom zimskih mjeseci. Slovački vlasnici trenutno rade na pripremi samog projekta, te na rješavanju imovinsko pravnih odnosa. Paralelno se radi i na prilagođavanju projekta prostorno planskoj dokumentaciji.

Gradonačelnik Domitrović je, između ostalog, istakao kako je teško predvidjeti kada bi Bjelolasica mogla u konačnici otvoriti svoja vrata prvim gostima, jer se radi o dugotrajnoj proceduri ishođenja potrebne dokumentacije i dozvola.

Sam projekt je, prema njegovim saznanjima, podijeljen u 3 faze, a namjera je da prvi radovi već započnu u 3. kvartalu 2022. godine. Sve će ovisiti o dinamici ishođenja potrebne dokumentacije.

Više na ogportal.com.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close