GastroKontinentalniIzdvojeno

Slobodna Dalmacija: “Pogledajte kompletan cjenik hrane i pića iz predivne Like!”

S dolaskom ljetne sezone obično se na društvenim mrežama počnu pojavljivati  fotografije računa koji pokazuju da cijene hrane i pića u turističkim destinacijama na obali nisu za svačiji džep i da je skoro pa svugdje cijena premašila naš hrvatski standard.


Novinari Slobodne Dalmacije usporedili su cijene s jelovnika jednog ličkog ugostiteljskog objekta s onima u dalmatinskim restoranima i kafićima.

Gledali su “normalna” jela popularna u Hrvatskoj poput teletine ispod peke, janjetine, plate pršut sir, plata za dvije osobe miješanog mesa odnosno roštilj plata- sve ono što domaći čovjek ali i turist koji želi probati nešto “naše” najčešće naruči… Bacili su oko i na cijene espressa, bijele kave, popularnih gaziranih sokova, litar domaćeg vina i slično.

“Još uvijek postoje predivne destinacije u Lijepoj Našoj u kojima nećete ostati bez posljednje kune u džepu ukoliko odlučite popiti sok, pojesti sladoled i eventualno pojesti rižot, pastu ili miješano meso. Jedna od takvih je Lika”, piše Slobodna Dalmacija.

Cijeli članak na LINKU.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close