Događanja

Slalom u Adelbodenu: Kostelić je sporiji gotovo tri sekunde…

U slalomu u Adelbodenu Hrvatska ima dvojicu skijaša. Ivica Kostelić krenuo je sa starta 19. Za vodećim Dopferom zaostaje 2,54 sekunde. Zubčić će startati kao 54.

Nakon subotnjeg veleslaloma, danas je u Adelbodenu na rasporedu peti slalom sezone. Prva vožnja trebala je početi u 10 sati, druga u 13 sati. No zbog vremenskih nepogoda start prve vožnje odgodili su za 10.30 sati.

Ivica Kostelić krenuo je sa startnim brojem 19. Već na prvom prolazu hrvatski skijaš imao je preko pola sekunde zaostatka. U cilj je Ivica ušao sa zaostatkom 2,54 sekunde za vodećim njemačkim skijašem Friztom Dopferom. Ivica je nakon svoje vožnje bio najsporiji od svih skijaša koji su završili prvu vožnju.

Filip Zubčić po nove bodove u Svjetskom kupu kreće s 54. mjesta. 

– Veselim se slalomu. Dobro mi ide u zadnje vrijeme. Nadam se da ću uspjeti napraviti sličan rezultat kao na Sljemenu – rekao je Zubčić uoči današnje utrke. 

Nakon ispadanja na otvaranju sezone u Söldenu, Zubčić je u Åreu prvi put osvojio bodove u Svjetskom kupu (25. mjesto), a u Alta Badiji zadivio je skijaški svijet izborivši sedmo mjesto s visokim startnim brojem 64.

Na sljemenskom slalomu bio je 15., što mu je prvo osvajanje bodova u toj disciplini.

Tekst: 24 sata

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close