Turizam

Skulpture pod morem koje se pretvaraju u koraljni greben

Jason deCaires Taylor nije običan kipar. Ovaj Englez već 18 godina uspješno ostvaruje svoju viziju kreiranja podmorskih skulptura koje s godinama postaju pravi koraljni greben.


Ovi umjetni koraljni grebeni jedinstveni su u svijetu, a najpoznatije Jasonovo djelo za sada je Podmorski muzej blizu obala Cancuna.

Osim što predstavljaju pravu turističku atrakciju, njegove mistična skulpture u nestvarnom okruženju zapravo su mali ekološki projekt pomoću kojeg se povećava biomasa organizama koji ‘nastanjuju’ kipove.

61167631

Materijal koji se koristi za izradu izložaka potpuno je nije štetan za prirodu, a zbog efekta koji ova umjetnička djela ostavljanju na posjetioce Jasonu stalno stižu nove narudžbe za lokacije diljem svijeta koje žele podmorske muzeje i parkove skulptura.

61167635

Tekst: punkufer.dnevnik.hr
Foto: underwatersculpture.com 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close