Vijesti

ŠIMUN PETAR TO ZASLUŽUJE! U subotu u Gospiću humanitarni koncert za oboljelog dječaka

Studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć Petru Šimunu Marunu, bratu njihovog kolege i prijatelja Roka, desetogodišnjem dječaku koji bitku sa opakom bolešću vodi već dugih osam godina.


Životna borba malog Šimuna Petra Marune krenula je s nepune dvije godine kad mu je otkriven rak na mozgu koji je brzom reakcijom odstranjen. Nakon pet godina dječaku je otkriven novi tumor – hondaplastični ostosarkom.  Šimun Petar tada odlazi u Grčku na kemoterapiju te nakon dva mjeseca zbog progresa bolesti ostaje nepokretan. Šimun ima i zatajenje bubrega te je zadnjih godinu i pol na palijativnoj skrbi.

Šimun im još dva brata i sestru koji u Maslenici s roditeljima žive kao podstanari i jedini izvor sredstava im je očeva mirovina. Skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć, već se sve do sada borila sama, a morali su i podići kredit kako bi Šimunu Petru mogli priuštiti skupe vitamine i ostale potrebne stvari koje bolnica, nažalost, ne pokriva.

Ovim putem studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću pozivaju na humanitarnu akciju pod nazivom ŠIMUN PETAR TO ZASLUŽUJE.

U subotu, 13. travnja 2019. s početkom u 22 sata u Jump baru u Gospiću će nastupiti grupa Tajno ime, dok će se na ulazu prikupljati dobrovoljni prilozi koji će biti uplaćeni na račun Šimuna Petra Marune.

 

Foto: Facebook

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close