VijestiPolitika

Sigurnosni propust kakav se ne pamti! Helikopter MUP-a Srbije preletio pola Hrvatske bez nadzora? Milanović organizirao, Plenković nije znao

PREKRŠENE SVE PROCEDURE

Helikopter MUP-a Srbije registarske oznake YU-VIP F-WWOC kojim je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u utorak sletio na Hvar ušao je u Hrvatsku kao obična civilna letjelica.


Proizlazi to iz odgovora Hrvatske kontrole zračne plovidbe (HKZP) Jutarnjem listu u kojem stoji “plan leta za navedeni let Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe dostavio je ARO (ATS Reporting Office) aerodroma Banja Luka. U planu leta nije bio naznačen nikakav poseban status leta u za to predviđenoj rubrici”.

To znači da su službena tijela Republike Srpske i Srbije u potpunosti izigrala službena tijela Republike Hrvatske i prekršila su sve važeće diplomatske protokole jer su državnu letjelicu prijavili kao najobičniju civilnu.

U odgovoru HKZP-a se također navodi da “podaci iz plana leta ne sadrže podatke o identitetu putnika te stoga HKZP nije imao informacije tko se nalazi u helikopteru”.

Da su sve procedure prekršene, potvrdio je jučer i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, rekavši da “Ministarstvo vanjskih poslova nije imalo nikakvu informaciju o dolasku Milorada Dodika u Hrvatsku i njegovu susretu s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Uobičajen put je da se Ministarstvu vanjskih poslova nagovijesti, da se uputi diplomatska nota. Dakle, to je predsjednik države dogovorio”.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: jutarnji.hr | Foto: unsplash.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close