Događanja

Ovo sigurno niste znali o divi Marilyn Monroe

Da je kojim slučajem sudbina htjela drugačije, najpoznatija holivudska plavuša 1. lipnja ove godine slavila bi devedeseti rođendan. Njoj u čast američki Vogue otkrio je nekoliko manje poznatih, ali zanimljivih detalja o slavnoj glumici tragično preminuloj 1962. godine


Njezin poseban način govora zapravo je bila taktika kojom je skrivala mucanje od kojeg je patila u djetinjstvu. Terapeut za govor preporučio joj je tu metodu s kojom je godinama kamuflirala svoju manu, a ona joj je s vremenom postala zaštitni znak. No na setu filma ‘Something Got To Give’ mucanje joj se vratilo zbog čega je imala velikih poteškoća svoju ulogu odglumiti do kraja. Kasnije je zbog toga dobila otkaz, piše američki Vogue.

Monroe je trebala glumiti Holly Golightly u filmu ‘Doručak kod Tiffanyja’ umjesto Audrey Hepburn, bila je prvi izbor Trumana Capotea. Marilyn nije prihvatila ulogu jer ju je njezina mentorica Paula Strasberg savjetovala da joj ne bi bio dobar potez u karijeri glumiti ‘prijateljicu noći’. Capote je bio jako razočaran, pa je odabrao Hepburn.

Haljina prekrivena kristalima u kojoj je 1962. Johnu Kennedyju pjevala ‘Sretan rođendan’ bila je toliko uska da je morala biti šivana na Marilyn. Haljina je 1999. na aukciji prodana za milijun i 260 tisuća dolara. To je ujedno i najveća cijena koju je jedna haljina slavne ličnosti postigla na aukciji.

Mariah Carey je za mali bijeli piano Monroe koji je ujedno pripadao majci slavne glumice, platila 662 tisuće dolara. Slavni američki modni dizajner je za čizme slavne Monroe platio 75 tisuća dolara i poklonio ih Demi Moore.

Iako se Monroe pojavila u prvom izdanju Playboya 1952. godine gola na crvenom baršunu, vlasnik magazina Hugh Hefner priznao je da se sa slavnom plavušom nikad nije upoznao, tek jednom su razgovarali telefonom. A njegovo obožavanje Marilyn išlo je do te granice da je kupio grobno mjesto odmah do njezina.

Više na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close