VijestiScena

Šibenik ima novi festival – svjetski poznati komičari stižu na Sveti Mihovil

COMEDY FORTRESS FESTIVAL trodnevni je međunarodni festival komedije koji će se od 12. do 14. srpnja 2019. po prvi put održati u Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku.


Radi se o jedinstvenom festivalu takve vrste u Hrvatskoj. Sv. Mihovil tih će dana postati prvom europskom utvrdom smijeha, kreativnog duha i pozitivne energije. COMEDY FORTRESS FESTIVAL okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand up scene današnjice.

Uz organizatore – Aquarius Records i program London Calling Comedy – u odabiru programa sudjeluje i ugledno kazalište komedije – Soho Theatre iz Londona.

„Headliner“ festivala je veliki Dylan Moran (Black Books, Shaun of the Dead) koji na jadransku obalu donosi novi show, Doctor Cosmos. Festival će upotpuniti njegov irski kolega, Jimeoin, koji trenutno živi u Australiji i koji će pobjeći od melbournške zime i stati u Šibeniku kako bi vas nasmijao na samom početku svojih europskih nastupa.

Iz londonskog SOHO Theatrea dolaze Shappi Khorsandi (Live at the Apollo, 8 Out of 10 Cats), Nish Kumar (The Mash Report) i pobjednica prošlogodišnjeg edinburškog Fringe Festivala Rose Matafeo (Funny Girls). Njima će se pridružiti ruska komičarka koja je prošle godine u Edinburghu nominirana nagradu za najboljeg novog izvođača, Olga Koch i novozelanđanin Javier Jarquin poznatiji po svom popularnom comedy showu sa igraćim kartama – Card Ninja, a tu je i komičar Kai Humphries koji je u Hrvatskoj nastupao već nekoliko puta. Također, tu su i jake regionalne snage – Međimurac Vlatko Štampar i Nikola Silić iz Beograda.

Svi programi izvode se na engleskom jeziku, a ljetni odmor na obalama Jadrana teško može biti bolji od ovog.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close