VijestiZdravlje

Shopping lista: Namirnice bez roka trajanja

Svaki kuhinjski ormarić u svom kutku skriva namirnicu koju dugo nismo koristili pa ne znamo bismo li je bacili ili iskoristili. Donosimo vam popis namirnica bez roka trajanja. One mogu promijeniti okus ili izgled ako ih pravilno ne čuvate, ali neće se pokvariti. Prenosi zadovoljna.dnevnik.hr


1. Šećer
Bez obzira je li u pitanju svijetli ili tamni šećer s većim postotkom melase, ova se slatka namirnica nikada ne kvari. Šećer je neprijateljsko okruženje za bakterije u kojemu ne mogu živjeti. Jedino o čemu treba da vodite računa je da šećer bude na suhom i u dobro zatvorenoj posudi.

2. Med
Med se može kristalizirati ili promijeniti boju, ali ne i pokvariti. Med čuvajte na hladnom, a ukoliko se kristalizira možete ga i dalje normalno nastaviti koristiti.

3. Škrobno brašno
Ako nije izloženo vlazi, čuva se na suhom i hladnom mjestu u hermetički zatvorenoj posudi, škrobno brašno neće se nikada pokvariti.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close